Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.12.2014 13:48

Відкрите зверенення НКПУ до КМДА та Київської міської ради

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

«Щодо правомірності права власності ФПУ на будівлю за адресою: м. Київ, Майдан Незалежності, 2»

Голові Київської міської державної адміністрації Кличко В.В., Постійній  комісії Київради з питань власності Береговому Ю.М.

«Щодо правомірності права власності ФПУ на будівлю  за адресою: м. Київ, Майдан Незалежності, 2»

Головне упраління майном Київської міської державної адмінстрації наказом № 492-В від 09 листопада 1998 року «Про оформлення права власності на обєкт нерухомого майна» оформило право власності Федерації профспілок України на об'єкт нерухомості за адресою Майдан Незалежності, 2 площею 17607, 800 кв. м. та видало відповідне Свідоцтво про право власності на нежитловий будинок: серія НБ № 010001865 від 09.11.98.

 

Вищевказана будівля була частиною майнового комплексу майна загальносоюзних профспілкових організацій колишнього Союзу РСР, розташованого на територіїї України (колишньої Української республіканської ради профспілк) профспілок в Україні, за часів СРСР,  входила до загального майнового комплексу  Всесоюзн ої Центральн ої Рад и професійних спілок (ВЦРПС) .

 

Після розвалу СРСР, наряду з іншими громадськими організаціями, перестала існувати і Всесоюзна Центральна Рада професійних спілок (ВЦРПС) .

 

На сьогодні питання правового режиму майна загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР, розташованого на території Україн, регюлються такими нормативно-правовими актами:

 

 1. Законом України від 10 вересня 1991 року «Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України», яким встановлено, що рішення державних органів, органів громаських, політичних, кооперативних, інших  організацій і підприємств, посадових осіб, а також договори та інши угоди, прийняті чи здійснені на основі закондавства СРСР щодо зміни власника і форми власності, а також створення акціонерних та спільних підприємств за участю органів влади та управляння Союзу РСР після прийняття Постанови Верховної Ради України від 24 серпня 1991 року «Про оголошення незалежності України» без узгодження з відповідними органами управління, визначеними Кабінетом Мінітсрів України, вважається недійсними.

 

2. Постановою Верховної Ради України від 4 лютого 1994 року № 3943-ХІІ «Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР», якою встановлено, що тимчасово, до закондавчого визначення суб єктів права власності майна загальносоюзних громаських організацій колишнього Союзу РСР, розташованого на території України, зазначене майно є загальнодержавною власністю.

 

Таким чином, майно загальносоюзних профспілкових організацій колишнього Союзу РСР, розташованого на території України,  після 24 серпня 1991 року стало загальнодержавною власністю.

 

Оскільки до цього часу законодавчого визначення правонаступників майна загальносоюзних профспілкових організацій колишнього Союзу РСР не існує, правовий режим цього майна не змінився, який залишається до цього часу загальнодержавною власністю.

 

Згідно з Постановою  Верховної Ради України від 4 лютого 1994 року № 3943-ХІІ «Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР» встановлено, що тимчасово, до законодавчого визначення правонаступників майна загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР Фонд державного майна здійснює право розпорядження цим майном у процесі приватизації та повноваження орендування майнових комплексів підприємств та організацій (їх струкутурних підрорзділів).

 

Фонд державного майна України відповідно до Постанови  Верховної Ради України від 4 лютого 1994 року № 3943-ХІІ «Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР» не давав згоди Головн ому упралінню майном Київської міської державної адмінстрації на оформлення право власності Федерації профспілок України на обєкт нерухомості за адресою Майдан Незалежності, 2 площею 17607, 800 кв. м. та видавати відповідне Свідоцтво про право власності на нежитловий будинок: серія НБ № 010001865 від 09.11. 98.

 

Прошу розглянути на сесії Київської міської ради питання законності видачі вищезазначаного свідоцтва Федерації профспілок України на об єкт нерухомості за адресою Майдан Незалежності, 2, скасувати наказ Головного управління майном КМДА №492-В від 09 листолпада 1998 року, як такий, що виданий в порушення законодавства та законодавчих актів України, що регулюють майноваі питання в Україні та повернути вказану власніть державі.


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]