Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.09.2014 17:25

Корупція зростає при зміні влади в геометричній прогресії

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Перед виборами до Верховної Ради знову активізувалася адміністративна машина, в особі Міністерства юстиції чи Державної реєстраційної служби України.

Це вже, схоже, вросло в наше суспільство настільки, що без хірургічного втручання не обійтися! Але все по порядку.

Перед виборами до Верховної Ради знову активізувалася адміністративна машина, в особі Міністерства юстиції чи Державної реєстраційної служби України.

Кажуть осінь прийшла, жнива наступають і такі установи якраз зараз і спішать заробити на цьому. Кому довідку якусь, кому статут завірити, кому зміни зафіксувати… а кого і терміново, в стислі терміни, зареєструвати…Звісно не за так, а за гарні гонорари….. тіньові звичайно.

Активізувалася атака державних посадовців на політичні партії, як нинішніх так і колишніх, як високого рангу, так і рангом нище… усі хочуть урвати щось для себе аби хоч якось збагатіти.

Ми спостерігаємо, як влада хоче заборонити діяльність КПУ, тоді як ПР вони не чіпають, як не чіпають і багато інших, що справно вносять «мзду» чи знаходяться при владі.

Вже декілька років йде атака на Політичну партію «Робітнича партія України». Незаплямована, чиста партія, створена без вказівки зверху на базі незалежних профспілок, стала «яблуком розбрату» серед певного кола осіб, які заробляють гроші на політичній ниві. Її деякі владні мужи хотіли продати та заробити на ній, як це хотів зробити колишній голова Горобець, але помер, тепер цього хоче вже інший проданець профспілкового руху та певні кола з колишніх працівників СБУ. Саме зараз вона стала черговий раз предметом тотальної перевірки з боку Державної реєстраційної служби тільки за те, що черговий раз відмовилася давати хабар, аби вона прийняла до відома зміни в керівних виборних органах.

Історія корупційного процесу така. При реєстрації партії, колишній Міністр юстиції, за часів Помаранчевої влади, зажадав десять тисяч доларів за свідоцтво про реєстрацію. Партія відстояла своє право в судовому порядку. Час йде - вмирає голова партії, і звісно треба внести зміни в керівні органи партії Та ось вже понад рік їх внести не можливо за бюрократичної проволоки Укрдержреєстру. Ставки виросли і Шестеркина, колишній керівник департаменту Мінюста, вже вимагала три тисячі євро, аби прийняти до відома наші зміни. Відмова коштувала чергової перевірки та не прийняттям до відома нових, погоджених з службою, інформаційних даних партії. Члени партії вже чотири рази задарма збираються на все новий і новий Позачерговий з’їзд, але відмова дати хабаря, знову приводить до тотальної перевірки вже того, що вже двадцять разів перевірено. Така перевірка триває і зараз. Обласні управління юстиції, як шакали, накидаються на регіональні осередки, аби теж щось урвати і для себе.

Система корупції невмируща! Сюди навіть втрутилися певні сили з колишніх працівників СБУ і, схоже, нам світить велика тяганина за своє право бути партією трудового народу.

Але поки що нам не сказали точно скільки треба дати аби процес було вирішено на нашу користь. Нам мовчки підказують, що вже три тисячі євро буде замало і треба готуватися до більшого. І навіть один із позаштатників СБУ, пан Ворський, пригрозив вже кримінальною відповідальністю, якщо партія не сплатить те, що від нас потребують. "Або віддасте половину партії, або справа закінчиться карною справою" - сказав пан Ворський, під запис, по телефону. Ось воно таке життя. Влада змінюється, а сила влади, корупційна сила, росте як геометрична прогресія.

А оскільки, вже вчора і судова влада відмовила нам в прийнятті позову до Мінюсту на корупційну діяльність, зловживання та хабарництво з боку Укрдержреєстру, коло, як кажуть замкнулося.

Особисте звернення до голови Укрдержреєстру пані Оніщенко Г.В. привело лише до посилення тиску на нашу партію. Схоже її працівники, дехто Павлік Морозов та Юлія Саботажная, в зговорі з стукачем СБУ паном Ворським, лише виконують волю керівництва, аби стримати непокірну партію в своїх лапах, використовуючи прогалини в законодавстві та зловживаючи своїм службовим становищем.

Ось так і живемо. Ворону змінюють на Сороку, Шестеркину - на Девяткіна, а все вирішують шестьорки, які, зловживаючи владним службовим становищем, використовують свої повноваження у корисних цілях.

Чекаємо… Продовження далі…

ТА РОБОЧИЙ КЛАС НЕ ЗЛАМАТИ!!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]