Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.12.2013 09:34

Незалежні профспілки приєдналися до загальнонаціонального страйку

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Загальнонаціональний страйк, оголошений народом України на Євромайдані в Києві підтриманий всією Україною.

Сотні тисяч профспілковців з незалежних профспілок приймають активну участь в Євромайданах України, вони категорично виступають проти насильства влади, висловлюють своє невдоволення існуючою владою, яка не проводить економічних реформ в країні, не створює належні умови для розвитку  малого та середнього бізнесу, в країні діє корупція, розкрадання державних коштів, відсутня належна система соціального страхування та соціального забезпечення.

Існуючі мінімальні соціальні страндарти, мінімальна заробітна плата є нище жебрацького рівня, а споживчий кошик українця менший часів Великой вітчизняної війни, який просто не забезпечує відновлення людина на її білогогічному рівні.

В країні діють надвисокі податки, фактично узаконені побори, її роз їдає високий рівень корупції, в занедбаному стані знаходиться  медицина, житлово-комунальне господарсьво, тощо, а рівень життя людей найнищий в Європі.

В Україні росте  безробіття, нові робочі місця не створюються, а заборгованість з заробітної плати не зменшується; економічний достаток людей ледь-ледь забезпечує їх виживання. А в той час в країні збільшується число мільярдерів, і перш за все, в оточенні Президента України, людей причетних до високих рангів влади..

Влада діє лише у власних цілях і для задоволення лише власних потреб, а силові структури, її спецоргани, слугують лише для захисту їх корпоративних інтересів, а не для захисту прав і свобод громадян, як це мало бути згідно Конституції України. 

Влада перестає бути народною, вона перстала відображати довіру людей, вона не діє в їх інтересах, бо перестала діяти в констиційний спосіб. Вона перестає бути легітимною.

Вона сьогодні знаходиться поза Конституцією.

Відмова Президента України від підписання Угоди з ЄС спровокувала в Україні масштабні акції протесту. Влада відкрито зрадила країну, заради вирішення власних корпоративних потреб. Вперше було віддано наказ брутально придушити мирний громадянський протест.

Єдиним можливим варіантом кардинальної зміни економічної політики в країні, усунення зрадників від керування державою є безстрокова акція непокори - всеукраїнський страйк.

Рада Національної конфедерації профспілок України засудила розгін Євромайдану, засуджує силові дії влади проти мирних зібрань громадян та прийняла рішення відкрито підтримати Загальнонаціональний страйк, оголошений народом України на Євромайдані в Києві та підтриманий всією Україною.

Закликаємо до страйку студентів, офісних працівників, працівників промисловості – усіх небайдужих громадян.

Регіональні організації незалежних профспілок Дніпропетровська, Донецька, Львову, Крима, Харькова,  Одеси, Вінничини та Житомирщини підтримали Загальнонаціональний страйк. Загальнонаціональний страйк підтримали  підтриємці, вчителі, працівники культури, промисловці, свою підтримку Загальнонаціонального страйку висловили працівники металургійного підприємства «АрселорМіталл Кривий Ріг».

Заради процвітання країни, благополуччя нас і наших дітей, закликаємо підтримати страйк  усіх небайдужих громадян. Вважаємо, що тільки відновлення прав і свобод, гарантованих Конституцією України – це шлях до відновлення справедливості та вирішення суспільно-економічних проблем в країні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]