Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.04.2016 19:12

Щодо безпідставної заміни прокурорів

Досить часто, на практиці, ми зустрічаємось з порушенням ст. 37 КПК України, а саме з безпідставною заміною прокурорів в кримінальному провадженні.

 

Стаття 37 КПК України, встановлює вичерпний перелік підстав заміни прокурора і на мій погляд, у разі заміни прокурора в кримінальному провадженні, відбудеться в порушення ст. 37 КПК України, замінений працівник прокуратури є неналежним суб’єктом підтримання обвинувачення або здійснення процесуального керівництво, а як наслідок – суттєве порушення КПК – скасування будь-якого процесуального рішення – прийняте або затверджене не уповноваженою на те КПК особою, чи прийняте (процесуальне рішення) за відсутністю уповноваженого суб’єкта, тобто прокурора, в розумінні КПК України.  

Аналогічне у мене виникло і в апеляційному суді Одеської області. Де замість процесуальних керівників, які були на досудовому слідстві, а потім і в суді прибули нові «прокурори» з відповідною постановою про це.

На початку судового засідання, я попросив перевірити повноваження прокурора і надати мені, як стороні захисту його повноваження.

Суд перевірив повноваження і запитав чи є до початку судового розгляду, у мене, як захисника, ще будь-які клопотанні.

Мною було заявлено клопотання про відкладення розгляду справи, у зв’язку з відсутністю прокурора в апеляційній інстанції і присутність особи, яка є працівником прокуратури Одеської області, однак, яка в розумінні КПК не є прокурором в цьому кримінальному провадженні.

Судді видалились в нарадчу кімнату і прийняли таке рішення:    

2016-04-07 18.50.01.jpg
2016-04-07 18.50.01.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]