Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.12.2016 09:08

Як позбутися статусу підприємця

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

У попередньому блозі розповідав про те, яким чином набути статусу фізичної особи - підприємця та реалізувати своє право на підприємницьку діяльність.

У попередньому блозі розповідав про те, яким чином набути статусу фізичної особи - підприємця та реалізувати своє право на підприємницьку діяльність.

Сьогоднішній блог для тих підприємців, які замислюються над тим, аби припинити свою діяльність та здійснити  державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

З середини 2014 року процедура позбавлення статусу фізичної особи – підприємця швидка та безболісна.

Для усіх охочих діє заявницький принцип. Тобто підприємцю досить лише заявити реєстратору про припинення підприємницької діяльності, і таке припинення негайно буде зареєстроване.

Алгоритм наступний:

1.     Берете свій паспорт;

2.     Заповнюєте та віддаєте або надсилаєте реєстратору реєстраційну картку (Форма 12), якщо ж довірили це зробити представнику, то останній повинен мати відповідне доручення від Вас;

3.     Не пізніше наступного робочого дня Ви знову приходите в реєстраційну службу і отримуєте «повідомлення» про проведення реєстрації припинення Вашої підприємницької діяльності.

Власне, все. З цього моменту ви вже НЕ підприємець.

Лишається  питання, чому ж тоді  процедура позбавлення статусу підприємця викликає  так багато проблем, труднощів та спорів?

Варто розуміти, що сфера повноважень державного реєстратора припиняється з моменту внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців запису про державну реєстрацію припинення Вами  підприємницької діяльності.

А зняття з обліку в органах державної фіскальної служби та Пенсійного фонду України після проведення державної реєстрації припинення - компетенція безпосередньо зазначених органів влади, які і «гальмують» процес припинення Вашої підприємницької діяльності.

СТоп-с-человечком-300x300.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]