Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.11.2016 11:32

Чому відмовляє Комісія з питань розгляду скарг щодо держреєстрації?

Адвокат, правник, екс-заступник Міністра юстиції

Трапляються випадки, коли Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації відмовляє у розгляді скарги без її вивчення по суті. Пропоную з’ясувати основні причини задля того, щоб скаржники чітко розуміли яким чином необхідно оформлювати скарг

Трапляються випадки, коли Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації відмовляє у розгляді скарги без її вивчення по суті.

Пропоную з’ясувати основні причини задля того, щоб скаржники чітко розуміли яким чином необхідно оформлювати скаргу, та у яких випадках Комісія не має права приймати рішення щодо законності реєстраційних дій.

1. Скарга без вимог
Скарга не відповідає вимогам, що прописані у законі. Якщо хоча б один пункт порушено, Міністерство юстиції зобов’язане відмовити у задоволенні такої скарги. Представляю вимоги:

 
скарга_1.jpg
скарга_2.jpg
скарга_3.jpg


2. Встати, суд іде
Якщо наявна інформація про судове провадження у зв’язку із спором між тими самими сторонами, з тих самих предмета і підстав, Комісія скаргу щодо реєстраційних дій не задовольняє.

3. Вони помирилися
У випадку, якщо наявна інформація про судове рішення або ухвалу про відмову позивача від позову з того самого предмета спору. Якщо відповідач визнав позов, чи між конфліктуючими сторонами була затверджена мирова угода, Комісія скаргу не задовольняє.

4. Скаржаться двічі
Якщо в органі розглядається скарга з цього питання від того самого скаржника, Комісія повторну скаргу не задовольняє.

5. «Заява» від сусіда
Якщо скарга подана особою, яка не має на це повноважень, Комісія не уповноважена її розглядати. Тобто якщо Ваш сусід раптом запідозрив, що Вашу квартиру «перереєстрували» на «кота», скаргу проти «кота» Комісія розглядати не буде.

6. Дедлайн – 60 днів
Якщо закінчився встановлений законом строк подачі скарги (це 60 днів після вчинення незаконної реєстраційної дії, або ж 60 днів з того моменту, як особа дізналася чи могла дізнатися про цей факт), Комісія її не розглядає.

7. З корпоративними конфліктами йдіть, будь ласка,… в суд!
Якщо розгляд питань, порушених у скарзі, не належить до компетенції органу – Комісія відмовляє.

І звичайно, Комісія не буде розглядати Вашу скаргу, якщо є рішення цього органу з того самого питання. Якщо ж Ви з цим рішенням не згідні, звертайтеся до суду.    

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]