Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.02.2016 01:52

Проти багатьох державних свят, і за "святкову реформу"

Свято перестає бути святом, коли воно не співпадає із реальністю. Певно, це вимога яку нам диктує час. І те, що сьогодні ми вважаємо важливим та святковим, завтра стане викликати подив нащадків. Але такий подив не повинні викликати державні свята прописані

Думки та пропозиції.

1. Я проти дня солідарності трудящих 01.05.Це святкування асоціюється у мене чи то з Паризькою комуною, чи то із страйком робочих з оповідання Франка "Борислав сміється", чи ізрадянським фільмом "Кубанські козаки". Коротше, з чимось вигаданим. Не бачу щирої солідарності трудящих з народження.

Хочемо солідарності - створюємо профспілку, і гайда страйками та через суд за справедливість трудящих боротися.

2. Я проти 23.02. Навіть не тому, що це спільне свято із агресором Росією. А тому, що це день створення Червоної армії, в якій наші пращури були змушені воювати за імперські антилюдяні амбіції СРСР.

3. Я проти святкування 08.03. В найкращих почуттях доречніше зізнаватися коханій дівчині.
Краще б День матері для жінок загальнодержавним вихідним зробили.

4. Я проти святкування Різдва двічі. Святкувати б Різдво 01.01 було б ідеально. І Новий рік не потрібен. Або потрібен для не християн. Хтось Різдво святкує, хтось НР. А ледацюжничаємо менше.

5. Я проти 09.05 Де логіка у святі? Спочатку наших пращурів гнали разом з нацистами розділяти Польщу, захоплювати Фінляндію. Потім наших воїнів сотнями тисяч клали у землю через часто бездарну політику командування. Так, наш народ переміг союзників нацистів та фашистів великою ціною. І це день пам'яті, день скорботи, день згадати чому була та війна. А святкувати мужність захисників та згадувати всі військові перемоги, думаю, логічно на День захисника України 14.10.

6. Я проти Дня Конституції 28.06. Її занадто часто редагують, так що цінність свят втрачено. За останні два роки війни за незалежність від РФ та її цінностей, як на мене, ми більше відчули цінність нашого прапора, герба.  Думаю, вихідного на День Незалежності достатньо.

І я за робочі суботи). Серйозно. Ми, за великим загалом, занадто розслаблені, незібрані та ліниві. А працювати чомусь більше не хочемо.А через зменшення державних свят можна закріпити збільшення відпустки кожному робітнику.

От така вона мрія про "святкову реформу".
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]