Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.06.2014 01:06

Судове засідання щодо заборони КПУ: баталії 25.06.2014 р.

Ситуація щодо заборони Компартії України залишається стабільно напруженою: Міністерство юстиції не відповідає на запити, та не направляє представника до суду, але участь та судовий тиск громадськості зростає.

Щодо перебігу судової справи за позовом Української республіканської партії про заборону Компартії України (до Компартії РФ доберемся в порядку черговості))).

25.06.2014 р. судове засідання було хвилин 5-7. Розглядали суто процесуальні аспекти зі зміни позовних вимог. Потім суд дав два тижні комуністам подумати. Може суд сподівається, що КПУ саморозпуститься?)) Відносно Міністерства юстиції (Відповідача у справі). Скучаємо ми за ними в цій справі, і листи їм пишемо, і Позивачем, і Відповідачем згодні бачити)). Але Мінюст подав якісь заперечення, та попрохав розглянути справу за їхньої відсутності. Заклопотані іншими справами. Певно, антидержавницька політика КПУ, представники якої нині особливо прудко працюють на повалення конституційного ладу, не занадто непокоїть наглядовий орган останні три місяці. О. Турчинов з трибуни Верховної Ради і то набагато більше зробив, та оприлюднив докази в офіційному листі.

Та є і значний позитив на сьогодні: паралельно до нашого, подано адміністративний позов від громадської організації «Воля-Громада-Козацтво» до Мінюсту про визнання протиправною його бкздіяльності, та зобов’язання подати позов про заборону КПУ. Провадження відкрито, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Добрівській Н.А. призначила розгляд справи № 826/8778/14 на 02.07.2014 р.

Сподіваюся, що наші справи, як однорідні, судом буде об’єднано в одне провадження, що надасть додаткового поштовху до залучення громадськості для боротьби з правопорушеннями Компартії.

Тож станом на 26.06.2014 р. ситуація щодо заборони Компартії України залишається стабільно напруженою: Міністерство юстиції не відповідає на запити, та не направляє представника до суду, але участь та судовий тиск громадськості зростає.

Наступне засідання у справі № 826/6596/14 призначено на 09.07.2014 р. о 11 год. 45 хв., зала 37, головуючий суддя Келеберда В.І.

P.S. Особливо було несподівано, коли працівник судової міліції «Грифон» цікавився як пройшло засідання, та коли наступна дата, бо «комуняки вже достали»))).

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]