Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.06.2014 22:16

Суд щодо заборони КПУ: чому держоргани уникають участі у справі?

Залишивши осторонь емоції, що супроводжували судове засідання 11.06.14 р., вирішив узагальнити результати двох засідань у справі 826/6596/14, що розглядається адміністративним судом м. Києва за позовом Української республіканської партії до Компартії та Д

По-перше, ми маємо офіційні заяви високопосадовців щодо зібраної доказової бази про протиправну діяльність КПУ за останні чотири місяці: - звернення О. Турчинова від 13.05.2014 р. до Міністра юстиції з проханням розглянути питання порушення Компартією законодавства, і при наявності доказів подати до суду матеріали щодо заборони Комуністичної партії в Україні  - лист О. Турчинова від 19.05.2014 р. до Міністра юстиції з фактами антиукраїнської та антидержавної діяльності КПУ; - заяву Голови Служби безпеки України В. Наливайченка від 19.05.2014 р., про те, що Служба безпеки України передала до Міністерства юстиції України матеріали щодо незаконної діяльності Комуністичної партії України. Про це зокрема йдеться на сайті агентства Ліга.Новини. Заяви, як на мене доречні, правильні та обґрунтовані.

По-друге, за останні 4 місяці КПУ веде активну протиправну діяльність, але держоргани не це реагують.

По-третє, держоргани не реагують на заяви громадських організацій та громадських активістів про винесення попереджень та припинення протиправної діяльності КПУ. Лише за останній місяць від Української республіканської партії подано клопотання до Міністерства юстиції, Служби безпеки, та Генеральної прокуратури України з проханням надати суду докази протиправної діяльності КПУ та двічі ставилось в суді на розгляд питання про залучення зазначених держорганів до участі в суді. Відповідей досі немає. Держоргани просто не відповідають та не з'являються до суду.

Отже, за місяць з дня подання позову маємо: - продовження протиправної діяльності КПУ; - участь КПУ у нещодавніх виборах; - відсутність будь-якої реакції державних органів на протиправну діяльність КПУ окрім заяв для преси; - повне ігнорування останніми щодо суду про заборону КПУ та ненадання доказів до суду.

Чому високопосадовці говорять на камери одне, але фактично нічого не роблять? Говорять - тому, що розуміють, що питання про заборону КПУ нагальне, сприймається в суспільстві, і додає їм певних рейтингів.

Але чому не вчиняють кроків про заборону КПУ? Тим більше, що Генеральний прокурор є членом ВО "Свобода", Міністр юстиції України є членом партії "Бітьківщина", а за поданням голови СБУ пана Наливайченка в 2010 р. вже було позитивне судове провадження № 1-33/2010 над злочинами Компартії.

Такі результати на сьогодні. Як завжди, зберігаємо позитивний настрій спрямований на швидку заборону КПУ, і не втрачаємо сподівання, що у державних органів вистачить політичної волі робити не лише гучні заяви для загалу, а і вчинити реальні юридичнв кроки проти порушників цілісності та спокою в нашій державі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]