Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.09.2012 16:20

Чинна влада: "Да здравствует наш суд – самый гуманный суд в мире!"

Міністр юстиції України (2014-2019)

Незабаром Україна має відзвітувати перед міжнародною спільнотою щодо виконання положень Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.


Незабаром Україна має відзвітувати перед міжнародною спільнотою щодо виконання положень Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання. Тема доповіді була обрана не випадково – саме ці питання нині викликають найбільше занепокоєння у європейських спостерігачів.Станом на сьогодні урядовці вже підготували проект звіту. Тільки от згідно нього в Україні – все чудово і жодних порушень прав людини немає.

Більше того, у проекті документу стверджується, що в Україні діє ефективний механізм боротьби із корупцією у судах. За ствердженням урядовців, він полягає у тому, що всі судді щороку подають копію декларації про майновий стан і доходи до Державної судової адміністрації України для того, щоб її розмістили на офіційному веб-порталі судової влади. Ось таку казочку про сірого бичка підготувала чинна влада для міжнародної спільноти.

Дійсно, досі це положення містилося у Законі України «Про судоустрій і статус суддів». Згідно нього копію податкової декларації судді мали подати до ДСАУ не пізніше 1 травня. От тільки вказане положення провладна більшість скасувала ще навесні, таким чином навіть жодного разу ним не скориставшись.

Так, наприкінці квітня парламентарі ухвали законопроект №10281 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо впорядкування податкового декларування. Саме тоді у великому масиві технічних змін регіонали змогли протягнути норму, яка узаконила судову корупцію.
І відтепер згідно нових норм суддя вже не повинен надавати копію декларації для оприлюднення перед широким загалом, натомість він подаватиме її лише за місцем своєї роботи – до апарату суду. Таким чином доступу до цієї інформації громадськість вже не матиме, а українські служителі Феміди спокійно роз’їжджатимуть на чергових авто вартістю у сотню тисяч євро, куплених за витребувані хабарі. А незручні запитання на зразок «Як ваші мільйонні статки співвідносяться з професійною діяльністю?» так і залишаться без відповіді – тепер вже на цілком законних основах.

Як вже згадувалося вище, таким нововведенням судді завдячують народним обранцям від Партії регіонів. Але, як доводить практика, в нашому житті нічого не буває задарма. Так що, як бачимо, вже сьогодні цим же суддям доводиться розраховуватися за отримані привілеї - політичні процеси на користь нинішньої влади вже стали звичними в Україні.

Натомість у звіті європейцям чинна влада виклала таку собі билину, правдивість якої дорівнює нулю. Звісно, мистецтвом брехні чинна влада вже оволоділа досконало, тому зачитати перед міжнародною спільнотою далекий від правди звіт зможе не червоніючи. От тільки урядовці не передбачили одну досить значну деталь – європейські лідери вже давно не ймуть віри словам нинішньої української влади, надаючи перевагу фактам. А факти судової корупції, як кажуть, на лице.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]