Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.08.2012 13:19

Портрет українця, вигідний ПР: п’яниця із порожніми кишенями

Міністр юстиції України (2014-2019)

Заборгованість по заробітній платі продовжує зростати, натомість українці починають шукати розраду у алкоголі - такі невтішні тенденції нині запанували у нашому суспільстві.

Заборгованість по заробітній платі продовжує зростати, натомість українці починають шукати розраду у алкоголі - такі невтішні тенденції нині запанували у нашому суспільстві. Їхній взаємозв’язок очевидний: вкрай жахливий стан економіки та як наслідок – низький рівень життя загнали громадян у безвихідну ситуацію. Хто в цьому винен – і так ясно, адже відповідальність за економічні показники та соціальні тенденції завжди лежить на чинній владі. Оскільки покращення життя власного народу – це її пряма відповідальність. Тільки от, як доводить практика, у нинішньої української влади занадто викривлене сприйняття поняття «покращення».
Так, заборгованість по виплаті зарплати в липні 2012 року зросла на 2,5% і сягнула майже мільярда гривень. Такі дані нещодавно оприлюднила Державна служба статистики України. Зокрема, всі рекорди по рівню боргів перед робітниками побила Донецька область, в якій було зафіксовано показник у 180 мільйонів гривень. Друге місце у антирейтингу посідає Харківська область із боргами у розмірі 115 мільйонів гривень. Замикає першу трійку боржників столиця України - у Києві працівникам недоплатили 85 мільйонів гривень. Таким чином виходить, що лише за останній місяць заборгованість перед робітниками зросла на 2,5%. При цьому левова частка зазначених боргів припадає на активно працюючі підприємства, а не на банкрутів, більшість з яких належить наближеним до чинної влади олігархам.
За таких обставин нещодавні заяви чинного прем’єра про те, що його уряду за два роки вдалося стабілізувати економічну ситуацію в країні та збільшити середню зарплату на тисячу гривень, фактично виглядають як знущання. Адже рівень заробітної плати ніяк не впливає на те виплатять її чи ні. І якраз ріст заборгованості в цьому питанні є найкращою оцінкою кількарічної діяльності регіоналів.
Більше того, чинній владі вдалося зробити навіть більше, ніж похитнути економіку країни – ще одним їхнім «досягненням» є те, що українці зневірились у владі як такій та почали шукати розраду на дні пляшки. Так, за даними фахівців, за останні півроку споживання горілки в Україні зросло на 20%. Експерти пояснюють такий стрибок попиту значним зниженням рівня життя людей і, як наслідок, різкою активізацією негативних соціальних явищ. На їхню думку, далі ситуація лише погіршуватиметься і вже за два місяці ряди п’яниць можуть зрости ще на 10%.
Можливо, це новий передвиборний хід провладної партії – задурити свідомість збіднілих українців горілкою та таким чином відволікти їх від набличаючихся парламентських виборів? Схоже, що це єдиний шанс регіоналів перемогти.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]