Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.03.2012 17:29

Чинна влада загнала у "мінус" 10 000 підприємств

Міністр юстиції України (2014-2019)

Минулого року українські підприємства зазнали збитків майже на 25 мільярдів гривень.

Минулого року українські підприємства зазнали збитків майже на 25 мільярдів гривень. Це утричі більше, ніж в попередньому 2010 році. Таку офіційну статистику оприлюднила Державна податкова служба. Згідно з інформацією ДПС, негативне значення податку на прибуток показали близько десяти тисяч підприємств. Це на 6 тисяч платників більше, ніж роком раніше.
Фактично, зазначена статистика виступає таким собі лакмусовим папірцем результату кількарічної діяльності чинної влади, а точніше – результату її передвиборних обіцянок, мовляв «жить станет легче, жить станет веселей».
Легше та веселіше стало лише провладним посадовцям. Натомість приватний бізнес звичайних українців, які не мають «впливових» родичів, вже майже знищено нанівець. Податковий тиск, повальна корупція, незаконні побори, рейдерські захоплення – ось неповний список того, чому доводиться протистояти приватним підприємцям. Втім, нинішня влада у вищезазначеному переліку «активностей» якраз і досягла успіху.
Тим часом податкова пояснює такий стрибок збитковості тим, що підприємці перенесли понесені у 2010 році збитки на 2011. Проте, навіть в такому разі за всіма показниками збитковість різко зросла, як в минулому році, так і в позаминулому. То в чому ж логіка? Хіба минулого року чи позаминулого була інша влада та інша податкова? Ні. Саме тому вся відповідальність за жахливий стан українських підприємств лежить насамперед на владі Януковича. На його так званій «сім’ї», яка підминає під себе дедалі більший сегмент українського бізнесу.
Тому цілком правдивими за даних обставин виглядають останні заяви прем'єра Миколи Азарова, який стверджує, що 86% від загального обсягу податків і зборів у країні платить великий бізнес. Дивно було б, якби ситуація була інакшою, враховуючи те, що чинна влада приклала максимальних зусиль для того, щоб знищити під корінь малий та середній бізнес. А зазначені у звіті податкової збиткові підприємства – це останні з тих, хто й надалі продовжує протистояти незаконним діям провладних посадовців та, фактично, боротися за життя.  
Чи не єдина можливість вивести ці тисячі збиткових підприємств в «плюс» - залучити іноземні інвестиції. Але чинний президент і його свита унеможливили цей шлях: ніхто не вкладатиме ані долара в країну з корумпованими чиновниками і запротореними до в’язниці лідерами опозиції. На цьому фоні заклики Азарова до бізнесменів, аби вони  підвищували заробітну плату своїм працівникам, виглядають відвертим знущанням як над роботодавцями, так і над працюючими.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]