Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.11.2012 16:16

КААС "узаконив" крадіжку тридцяти тисяч голосів виборців

Міністр юстиції України (2014-2019)

Напередодні Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Батьківщини та ще 69 виборців про скасування постанови ОВК 94, якою вона визнала недійсним голосування по 27 дільницях.


Напередодні Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Батьківщинита ще 69 виборців про скасування постанови ОВК 94, якою вона визнала недійсним голосування по 27 дільницях. Тобто таким чином судді «у законі» - Володимир Кузьменко, Степанюк та Василенко - за вказівкою згори підтримали рішення суду першої інстанції та фактично вкрали у понад тридцяти тисяч виборців їхнє законне право на волевиявлення.  

Давайте з’ясуємо, з чого почалася ця грандіозна фальсифікація. Так, своє рішення судді першої інстанції аргументували документами, отриманими від представників ОВК № 94, які фактично є підробленими та насправді не відповідають обставинам справи. Кого саме з членів ОВК в цьому «заслуга» відомо поіменно. Окрім голови ОВК №94 В’ячеслава Мартинюка, активну участь у фальсифікаціях брали 11 членів ОВК - Андрій Блануца, Тамара Алексеєнко, Любов Березіна, Наталія Коваленко, Олена Кулєшова, Віталій Лукіянов, Віктор Матковський, Олександр Семенець, Олег Цаплієнко, Андрій Чефранов та Святослав Юсов. Натомість на справжні докази судді відверто закрили очі. Під чиїм прикриттям та за чиєю вказівкою так вчинили служителі Феміди – зрозуміло усім, проте у будь-якому випадку після таких дій ці люди надалі не можуть займати посади суддів та самі мають опинитися на лаві підсудних, так само, як і судді КААС, що не вбачили у діях свої колег жодних порушень.

 Зокрема, суд відмовився викликати свідків – членів дільничних комісій, які своїми поясненнями могли спростувати твердження представників ОВК. Більше того, суд першої інстанції на своєму засіданні проглядав відеозапис засідання окружкому, де чітко видно усі факти протизаконних маніпуляцій, які здійснювала комісія, проте, за «дивним» збігом обставин судді жодних незаконних дій на відео не побачили.
Більше того, з судової практики вітчизняних судів, до якої апелювали у даній справі представники Батьківщини, чітко вбачається - реалізація громадянами своїх конституційних прав, зокрема, права вибору, не може ставитися в залежність від діяльності суб’єктів владних повноважень, а тому обмеження таких прав є неприпустимим. А простіше кажучи, рішення суду першої інстанції – протизаконне. Зокрема, до суду булу надані рішенняЛьвівського окружного адміністративного суду та Львівського апеляційного адміністративного суду, які скасували подібну постанову одного з окружкомів Львівської області.  

Такої ж позиції притримуються і міжнародні інстанції. Так, у рішенні Європейського суду з прав людини у справі «Ковач проти України» 2008 року, винесеному по аналогічній справі, наголошувалося, що незарахування всіх голосів, відданих на виборчі дільниці, породжує ризик підриву демократичної легітимності обраного таким чином законодавчого органу та законів, які він приймає. І це ще один доказ того, що ані про законність, ані про демократичність винесених як судом першої інстанції, так і Київським апеляційним адміністративним судом рішень щодо ОВК №94 мова не йде.  

Проте суд апеляційної інстанції не підтримав жодного з наведених аргументів, лише коротко зазначивши, що рішення суду першої інстанції є законним та обґрунтованим. І це при тому, що лише за кілька годин до початку судового засідання Голова ЦВК Володимир Шаповал вщент розкритикував рішення суду першої інстанції, наголосивши на тому, що він ініціюватиме притягнення причетних до цієї справи суддів до відповідальності.

В даній ситуації справа навіть не в тому, яка політична сила перемогла на ОВК №94, а в тому, що фактично 30 тисяч українців втратили своє законне право на волевиявлення. А позбавили їх цього ті, хто насправді мав би це право захищати. Саме тому вже сьогодні ВО «Батьківщина» формує «чорний список» суддів, що прийняли протизаконні рішення на користь Партії регіонів. Наші фракції у Верховній Раді пильно контролюватимуть кожне їхнє рішення і ми доб’ємося того, щоби ці люди не лише втратили займану посаду, а й понесли кримінальну відповідальність. Учора цей список поповнився ще трьома прізвищами - Кузьменко, Степанюк та Василенко.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]