Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.05.2023 12:00

Приниження російських журналістів в Ізраїлі: реакція на слова Маккарті

Консул Держави Ізраїль у Західному Регіоні

Кевін Маккарті, республіканець від Каліфорнії, який став спікером Палати представників у січні, публічно пообіцяв у понеділок, 1 травня, продовжувати підтримувати військову підтримку Україні

Кевін Маккарті, республіканець від Каліфорнії, який став спікером Палати представників у січні, публічно пообіцяв у понеділок, 1 травня,  продовжувати підтримувати військову підтримку Україні, відхиляючи попередні припущення про те, що нова більшість у Палаті представників може обмежити військову та фінансову допомогу США Україні.

Виступаючи на прес-конференції в Єрусалимі невдовзі після промови в парламенті Ізраїлю, Кевін Маккарті зробив рішучу заяву після того, як репортер російського державного інформаційної агенції “РИА Новости” запитав його про те, чи можуть штати припинити надавати допомогу та зброю Україні.

«Я голосую за допомогу Україні, я підтримую допомогу Україні», — сказав Маккарті репортеру, який перед своїм запитанням сказав: «Ми знаємо, що ви не підтримуєте поточні необмежені та неконтрольовані поставки зброї та допомоги». в Україну».

«Я не підтримую те, що ваша країна зробила з Україною; Я теж не підтримую ваше вбивство дітей», – сказав Маккарті російському репортеру. «І ми продовжуватимемо підтримувати».

Ці заяви різко контрастували з нещодавніми сигналами Маккарті щодо допомоги Україні на тлі тиску з боку ультраправих республіканців щодо перевірки підтримки Києва з боку США та припинення американського фінансування конфлікту.

Чого російські журналісти не очікували так це того, що Макарті піде проти союзників

Слова Маккарті викликали з боку республіканських яструбів, включаючи колишнього віце-президента Майка Пенса, який подякував Маккарті за підтримку Україні.

Ця заява Маккарті може поставити його в незручне становище з невеликою, але критичною частиною його оточення, яке відкрито виступає проти подальшого фінансування України у російсько-українській війні.

Ця група переважно ультраконсервативних республіканців включає кількох членів Палати представників, які проголосували за те, щоб позбавити Маккарті посади спікера під час кількох послідовних голосувань на початку року. До цього переліку “друзів” також входить Марджорі Тейлор Грін від Джорджії, права парламентарка, яка стала одним із найближчих союзників Маккарті.

Останніми тижнями, коли республіканці намагалися об’єднатися навколо плану скорочення витрат напередодні переговорів із Білим домом щодо обмеження боргу, Грін вела постійну кампанію проти продовження військової та інших форм допомоги Україні.

Вона закликала обнулити цю частину бюджету, звинувачуючи у «шахрайстві» президента України Володимира Зеленського, і стверджуючи, що надана допомога робить Сполучені Штати занадто активним учасником у країні, заявивши, що «Україна не 51 штат США”.

Під тиском Грін та інших  Маккарті останнім часом був стриманим у своїх публічних коментарях щодо України. Минулого місяця спікер відмовився повідомити подробиці телефонної розмови з Володимиром Зеленським, просто зазначивши, що це була «гарна розмова».

Однак, ця відповідь російському журналістові оголила його справжні емоції стосовно України.

Що означає ця заява для України?

​​Підтримка Кевіна Маккарті для України є важливим сигналом. Він показує, що навіть опозиція, яка критикує “надмірну допомогу” або “втручання США у війну, що розпочала Росія”, не готова відмовити Україні у допомозі. Адже це є частиною зобов'язань країни з міжнародної безпеки та геополітичної стабільності. 

Ця агресивна політика Росії не лише загрожує безпеці України, а й безпеці США та її союзників. Якщо Сполучені Штати відмовляться від підтримки України, це може вважатися ознакою слабкості і може поставити під загрозу позиціям США у світі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]