Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.05.2015 17:16

Тендерні махінації на 7,5 млн. грн. в Луцьку

Голова громадської організації "МЕЖА"

Сфера ЖКГ завжди була і залишається висококорупційною, однак окремі випадки таки вражають нахабністю

Громадська організація “МЕЖА” в ході моніторингу державних закупівель у Волинській області, що здійснюється за підтримки МФ “Відродження”, виявила порушення під час проведення державної закупівлі Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Так, 30.12.2014 року Департамент ЖКГ оголосив про проведення відкритих торгів на закупівлю послуг щодо очищування вулиць м. Луцька на 2015 рік. Очікувана вартість закупівлі становила 6 733 727 грн. Розкриття пропозицій вищевказаних відкритих торгів відбулося 02.02.2015 року об 11:00. Відповідно до опублікованого на Веб-порталі з питань державних закупівель протоколу, найнижчою за вартістю пропозицією була пропозиція ТзОВ “Теркомуналсервіс” у сумі 7 312 956,49 грн. Також, відповідно до вказаного протоколу ТзОВ “Теркомуналсервіс” для у часті у конкурсних торгах подало всі документи, передбачені документацією конкурсних торгів. В подальшому, 11.02.2015 року ТзОВ “Теркомуналсервіс” було визнано переможцем вказаних торгів і відповідно їх пропозицію – акцептовано.

Однак, ГО “МЕЖА” з’ясувала обставини, які свідчать про антиконкурентну змову, корупційні дії та порушення чинного законодавства комітетом конкурсних торгів Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради під час проведення цієї закупівлі. Зокрема:

1.) ТзОВ “Теркомуналсервіс” зареєстровано 03.10.2014 – за три місяці до оголошення вказаного тендеру, а відтак на практиці такий учасник не може відповідати вимогам конкурсної документації, таких як: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів; наявність фінансової спроможності, та інші технічні, якісні та кількісні вимоги до предмета закупівлі;

2.) ТзОВ “Теркомуналсервіс” зареєстровано за адресою: м. Тернопіль, вул. Крушельницької, 18, оф. 105/6; Засновником цієї юридичної особи є – Швець Ігор Вікторович. Водночас, за цією ж адресою зареєстровано ТзОВ “Тернопіль комунал сервіс” керівником якого є той же Швець Ігор Вікторович. Відповідно до рішення Господарського суду Тернопільської області від 06.05.2014 справа №921/287/14-г/17 за позовом Антимонопольного комітету України в м. Тернополі з ТзОВ “Тернопіль комунал сервіс” стягнено штраф у сумі 50 000 грн. у справі №659-УД “Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу”;

3.) основним видом діяльності ТзОВ “Теркомуналсервіс” є інші види діяльності із прибирання (КВЕД 81.29), що не відповідає кваліфікаційним критеріям до учасників вищевказаних конкурсних торгів.

З метою недопущення використання коштів громади у сумнівних закупівлях, ГО “МЕЖА” звернулася з відповідними зверненнями до Державної фінансової інспекції у Волинській області та до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Згідно з інформацією, що вказана у отриманому листі від Волинського обласного територіального відділення АМКУ, інша фірма засновника ТзОВ “Теркомуналсервіс” Швеця І.В. – ПП “Дисконт Плюс”, у 2012 році рішенням адмінколегії ВОТВ АМКУ була притягнута до відповідальності за вчинене у 2008 році порушення законодавства про захист економічної конкуренції з накладенням штрафу у розмірі 6 000 грн. та пені у розмірі 8000 грн.

Окрім того, відповідно до отриманого ГО “МЕЖА” листа від Державної фінансової інспекції у Волинській області за нашим зверненням розпочато перевірку, яка на даний час триває.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]