Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2016 17:34

Аби влада так плекала український бізнес, як вона захищає російський

Фахівець з комунікацій, політичний аналітик, публіцист

за кошти українських платників податків держава Україна забезпечує безперешкодне заробляння коштів резидентами Росії, яка відмовила нам у праві на державу і праві на життя

В ситуації, коли у влади відчуття страху перед Кремлем в поєднанні з меркантильними інтересами топ-корупціонерів сильніше, ніж почуття відповідальності перед українцями, останні, як зазвичай, протягом останніх двох років просто мовчки беруть все у свої руки. Після того, як активісти почали самостійно блокувати пересування російських фур територією України, не чекаючи на те, поки в уряду прокинеться здоровий глузд чи совість.

Так само у 2014 році добровольці та волонтери не чекали поки влада відрефлексує з приводу російського наступу і взялися захищати країну.

Активність громадян викликала нездорову реакцію в урядовців, які почали звинувачувати учасників блокування у роботі на Кремль. Перед цим міністр Пивоварський поспішив заявити, що блокада – це фейк.  Пізніше, коли виявилося, що це далеко не так, почалася інформаційна кампанія з очорнення даної ініціативи, мовляв, активісти «Свободи», які блокують перевезення вантажів, котрі приносять доходи країні-агресору, працюють на Кремль.

Далі більше. Почала з’являтися інформація про те, що підрозділи поліції здійснюють супровід російських фур територією України. Тобто, виходить, за кошти українських платників податків держава Україна забезпечує безперешкодне заробляння коштів резидентами Росії, яка відмовила нам у праві на державу і праві на життя.

Тим часом, уряд систематично знищує будь-яку платоспроможність тих самих українських платників податків, продовжує знищувати малий та середній бізнес, а народ душити зростаючими тарифами. Уряд і Нацбанк знищили національну валюту, прирікши багатьох на животіння. І замість того, щоб подумати про долю тих, хто не має чого їсти тут в Україні, влада піклується про російський бізнес. Дуже по-державницькому.

Деякі особи, які називають себе експертами, чи то з власної ініціативи, чи то з чиєїсь подачі (не складно здогадатися з чиєї) трублять про те, що дії активістів блокади завдають шкоди українській економіці.

Хоча насправді найбільші втрати приносить безхребетність або й відверте відстоювання інтересів агресора нинішньою владою. Замість того, щоб максимально диверсифікувати імпорт/експорт, які були у нас з Москвою, деякі ділки у владі продовжують успішно торгувати з агресором, а також заробляють на контрабанді в Росію та окуповані території ОРДЛО. А тепер блокування російського транспорту вносить корективи у їх плани і вони, відповідно, нервують. Якби ще ті гроші, які "заробляються" на торгівлі з агресором потрапляли в бюджет то це одне питання, але навіть якби так і було, то вони не врятують крану від економічно кризи. Натомість, могли врятувати своєчасні заходи, боротьба з корупцією, контрабандою тощо... Але ж ні. Краще зайнятися пошуком крайніх. Цього разу таку роль вибрали для "Свободи". Спочатку політсилу звинувачували в тому, що на нас напала Росія, тепер от звинувачують в перешкоджанні бізнесу. Думаю, причин треба шукати не в діях активістів, а в тих людях, які зараз сидять на Банковій і на Грушевського.  

Знаєте, якби влада так несамовито плекала український малий та середній бізнес, як вона захищає російські фури, то ціни їй би ніхто не зміг скласти. Проте, страх і користь перемогли. Влада продовжує втрачати зв'язок з реальністю та з народом. І чим далі вона заходить, тим більше шкодить країні. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]