Про автора

Олександр Солонько Фахівець з комунікацій, політичний аналітик, публіцист

Професійна діяльність. В 2020 році  консультант з кризових комунікацій в рамках кризи COVID-19 при Кризовому штабі Центру громадського здоров'я (за контрактом з однією з міжнародних організацій).

З 2015 по 2020 роки  менеджер виборчих кампаній на чергових, позачергових та проміжних виборах до парламенту і місцевих виборчих кампаніях.  

2015-2020  консультант з комунікацій та бюджетної політики однієї з фракції Київської міської ради. Помічник-консультант депутата Київради, постійна комісія КМР з питань бюджету і соціально-економічного розвитку.

В 2013-2014 роках помічник-консультант народного депутата України, комітет ВРУ з транспорту і зв'язку. Спеціалізація аналіз та підготовка законопроєктів, комунікація зі ЗМІ та громадськістю.

Автор публіцистичних і аналітичних статей для ряду провідних українських ЗМІ. Тематика: політика, соціальні комунікації, пандемічна криза (соціальні та політичні аспекти кризи), законодавство, діяльність органів представницької та виконавчої влади.

В процесі підготовки: дослідження про соціальні наслідки пандемії COVID-19 в Україні та світі. 

Освіта. В 2013 році закінчив Національний транспортний університет, отримав диплом юриста. В цьому ж році закінчив курс навчання в Школі законотворчості Інституту законодавства Верховної Ради України.

2021 року отримав диплом фахівця з піару, закінчивши навчання в Національному університеті "Києво-Могилянська академія".  

Контакти
E-mail: [email protected]