Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.10.2011 14:04

Ты виноват уж тем, что хочется мне кушать

Директор юридичної консалтингової компанії "САЛЕКС", доктор філософії у галузі права

Не знаю, як Вам, а мені Україна стає схожою на індійського бога Шиву. За двадцять років незалежності в неї виросло багато рук і кожна хоче їсти.

Не знаю , як Вам, а мен і Україна стає схожою на  індійського бога Шиву. За двадцять рок ів незалежності в неї виросло багато рук і кожна хоче їсти. Особливо гостро відчувають на собі це підприємці. Апетити ростуть. Наприклад, отримати свідоцтво платника ПДВ в окремих районах м.Києва «коштує» близько 3 тис. дол. США.

Підприємництво – то лище частина соціального устрою.  Процес поїдання УРКАїною мадян розпочинається ще до їх народження. Якщо за народження не заплачено, дитина може не з’явитись на світ. Хто нещодавно став батьком або матір’ю, мене зрозуміє. Влаштувати своє чадо в дитячий садочок можна, сплативши вступний внесок. Д ля фінансового забезпеченя дитячих садків створюються спеціальні батьківські фонди (по Києву щомісячний платіж становить в середньому 50 грн.). На початку кожного нового року батьки отримують список із близько 20 позицій, які необхідно придбати для повноцінного перебування малюка і т.д.. У школах ситуація аналогічна. Про побори у вітчизняних вузах краще промовчу.

Згоден, будь-яка праця має оплачуватись. Закономірно постає питання, який моральний рівень має бути у випускника «вишу», якщо його від народження супроводжують різноманітні побори ?

Якось до мого колеги звернулись власники одного підприємства з проханням розробити таку систему контролю за діями директора, яка би унеможливила крадіжки. Колега запитав: «Яка зарплата у директора»? Відповіли, що три тисячі гривень. Зрозуміло, що жоден  локальний акт підприємства не вбереже його майно від підприємливого директора.  Столичний податківець або міліціонер, отримуючи шалену зарплатню - 3 тис. грн. (оренда однокімнатної квартири у «стольному граді»), не можуть бути чесними. Можна прийняти 12 редакцій Закону «Про боротьбу із корупцією» N356/95-ВР, прийнявши потім новий закон. Можна регулярно «садити» чиновників. Утім, державно-владний механізм себе відживає. Авторитет будь-якої влади тримається на двох ключових факторах – повазі або страху. Зверніть увагу, обидва поступово зникають.  Не відомо, як щодо поваги, але страх зникає навіть у чиновників. Ось і нещодавно одного із керівників податкової в Києві впіймали на «гарячому». Важко сказати, яким має бути універсальний рецепт боротьби із корупцією. Певно, не  довідка про корупцію Та очевидно одне – чиновники чітко усвідомлюють, що настає найтемніший період української ночі перед світанком. Саме через невпевненість в майбутньому їхні апетити ростуть і втрачається обережність.

В боротьбі проти корупції влада навіть придумала спеціальний документ  -  довідка про відсутність корупційних правопорушень   – це документ, який надається на  бланку Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АРК, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі за зверненням фізичної особи (уповноваженої нею особи) на отримання відомостей про себе з реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в реєстрі.

Перепечатка данного материала разрешена исключительно со ссылкой на сайт  ю ридической консалтинговой компании «САЛЕКС»   http :// salex - lcc . com . ua / index . php / features -4/ module - positions -2  

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]