Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.03.2019 20:07

Who is Who або які емітенти цінних паперів становлять суспільний інтерес

Сертифікований аудитор

Чи всі публічні акціонерні товариства відносяться до підприємств, що становлять суспільний інтерес, оскільки є емітентами цінних паперів?

Нагадаю, відповідно до Закону про бухоблік до підприємств, що становлять суспільний інтерес, серед інших, віднесені підприємства - емітенти цінних паперів, цінні папери яких допущені до торгів на фондових біржах або щодо цінних паперів яких здійснено публічну пропозицію. Пропоную ознайомитися з Положенням про функціонування фондових бірж[i].

Саме в ньому можна найти відповідь на питання щодо емітентів цінних паперів, які є підприємствами, що становлять суспільний інтерес, у розумінні Закону про бухоблік. На мій погляд, мають викликати інтерес наступні норми Положення:

 

Крім цього, згідно з частиною другою статті 34 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.2006 року № 3480-IV «подання заявки про допуск цінних паперів до торгів на фондовій біржі в частині включення до біржового реєстру вважається здійсненням публічної пропозиції».

Висновки, як то кажуть, зробіть самі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]