Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.03.2018 22:04

Що псує зовнішній вигляд вулиць і заважає переміщенню у столиці?

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Рівень безробіття в Україні в лютому 2018 року зріс порівняно з січнем 2018 року на 1,3% і склав 383,7 тис. © Державна служба статистики. Про те як Київ збільшує / зменшує (вибране підкреслити) кількість робочих місць у місті та про підтримку малого бізн

Київ продовжує підтримувати вітчизняний малий та середній бізнес (але це не точно). Після досить вдалого наступу Киїівблагоустрою на незаконні МАФи, дійшла черга і до законних. Пишуть, що є думка прибрати холодильне обладнання біля кіосків. Ну, це такі шафи у яких влітку охолоджуються безалкогольні напої та зберігається морозиво для дітей та дорослих. Як мотивація, звучить: «причиною заборони є те, що вони псують зовнішній вигляд центральних вулиць столиці, а також заважають вільному переміщенню пішоходів». Мабуть виробники холодильного обладнання зараз дуже образилися. Вони ж дизайнерам кошти платили, вигравали призи на виставках за найкращі зразки, а виробники безалкогольних напоїв та морозива брендували усе це обладнання, а виходить, що усі ці потуги – це псування зовнішнього вигляду вулиць…

Ось скоро прийде літо, у центрі Києва на вихідні та святкові дні обмежать рух транспорту, люди з дітьми вийдуть на прогулянку, будуть сім’ями гуляти під квітучими каштанами та у затінку розкішних дерев парків та скверів, і раптом якась 5-ти річна дівчинка скаже своєму татусю: «Ріднесенький мій татусику, купи мені будь-ласочка морозива смачненького». А батько оглянеться навкруги та не побачить жодного малого підприємця у якого можна купити донці солодощів. Зате власники ресторанів та супермаркетів дуже цьому зрадіють, адже і їхні доходи зростуть, і чергу вони створять до своїх кас. Ви ж розумієте, що одна каса у супермаркеті не замінить 20…30 роздрібних точок продажу на вулиці у різних її місцях. А можливо ви якось захочете випити холодної мінеральної води з газиками, то вам шлях у найближчий ресторан. От тільки зважайте на те, що до «вчорашньої» ціни морозива й води з кіоскової торгівлі тепер ви добавите ціну оренди магазинів та ресторанів, складські витрати, логістичні, податкові продавця (він же тепер ТОВ на загальних умовах оподаткування, а не вчорашній ФОП на спрощеній системі), зарплату бухгалтерам, офіс-менеджерам, охоронцям і т.і.

І ви знаєте, не було б від цього сміху так сумно, якби не згадувати про сьогоднішні доходи пересічних українців, тих, що вихідні проводять не на Мальдівах, а в Маріїнському парку. А щодо зарплати ситуація така: у столиці за час роботи можна отримати 3 дол. США (сайт Держстату) і якщо порівнювати з іншими країнами, то наприклад у Данії за годину роботи можна отримати в середньому 40 євро. Цей показник майже в 13 разів більше, ніж в українській столиці.

От і виходить, що можливо держава спочатку рівень доходів населення підтягне у 13 разів, а вже потім буде дивитися на те красиві на вулицях морозильні камери чи не дуже, завдяки яким люди заробляють собі на життя. Зауважте, не крадуть, не просять ні в кого, а беруть та працюють.

А від себе зазначу, що часто вихідними днями я полюбляю кататися велосипедом по Києву, і кіоски з холодильниками, які зустрічаються на моєму шляху – це чудові місця з де є можливість купити прохолодні напої. Купити пляшку води не відходячи від свого стального коня – це зручно, безпечно і дешевше. А велосипедом я ще не зміг заїхати ні в один ресторан за келихом содової, да і в супермаркет з велосипедом не варіант.

p.s. яка там статистика по кількості заробітчан, що виїхали із України?
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]