Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.10.2015 11:24

«Відкритий бюджет» - важливий крок у напрямку прозорості

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

Київська міська державна адміністрація зробила дуже важливу для суспільства послугу – реалізувала проект «Відкритий бюджет».

Вже презентовані кілька його етапів. На черзі останній -  інтеграція з онлайн-системою електронних закупівель, завдяки якому можна буде проаналізувати процедуру визначення переможця по кожній закупівлі та бачити всіх учасників кожного тендеру чи прямої угоди.

Я засновник громадської організації «Свідомі», яка займається антикорупційною діяльністю. Зокрема, одним з напрямків «Свідомих» є контроль державних закупівель. Тож я як ніхто знаю і розумію важливість цього проекту. Завдяки його реалізації можна буде уникнути багатьох корупційних складових, адже до цього часу у Законі України існувало багато  «недосконалостей», які давали можливість приховати від громадськості важливу інформацію, що породжувало нові й нові порушення та розкрадання коштів з державного бюджету. Відтепер ситуація має кардинально змінитись, хоча на це потрібен час.

Але, не дивлячись на те, що проект ще повністю не завершений, вже зараз громадяни можуть отримати інформацію про витрати бюджетних коштів фінансовими установами. Система дає он-лайн доступ до всіх відповідних документів, завдяки чому з явилась можливість бачити не лише загальні показники бюджету міста, а навіть показники окремих галузей, окремих платіжок. 

Вважаю, що система «Відкритий бюджет» підвищить довіру громадськості до влади, а влада ставатиме більш чесною та прозорою, що сприятиме ефективній співпраці і наблизить нас до реалій «жити за європейськими стандартами». 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]