Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.09.2015 14:39

З’явилась можливість подолати корупцію в державних закупівлях!

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

Рада прийняла антикорупційний закон про держзакупівлі

Сьогодні, нарешті, Верховна Рада ухвалила закон "Провнесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодоприведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів зподолання корупції". ВР йшла до цього досить довго, а паралельно з її«ваганнями» умільці продовжували розкрадати державні кошти за допомогоюкорупційних оборудок.

Відтепер протидіяти корупції стане реально можливим:корупційні ризики значно знизяться завдяки появі запобіжних заходів. Також, важливимє те, що бізнес отримав значні спрощення участі в процедурах  закупівлі, що збільшить рівень конкуренції.

Хочу підкреслити, що громадська організація «Свідомі» вже тривалий час  займається моніторингом та контролем у сферідержавних закупівель. Нами виявлено багато порушень, які здійснювались під часконкурсних торгів. Деяким корупційним махінаціям з державними коштами нашіспеціалісти змогли завадити.  Прокорупційні складові були своєчасно проінформовані відповідні інстанції і вжитізаходи, аби правопорушники понесли відповідальність. Найчастіше прослідковувалисьпорушення при здійсненні державних закупівлях за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритістьта прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінаціяучасників; об’єктивна та неупереджена оцінка пропозиційконкурсних торгів .

Маю надію, що завдяки новому законувідбудуться кардинальні зміни у сфері державних закупівель і державі вдасться зекономитивеличезні кошти.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи