Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.07.2015 00:45

"Майбутнє Країни" захищатиме інтереси народу на місцевих виборах

Політконсультант

Кілька днів тому, 18 червня, Верховна Рада України у першому читанні ухвалила «новий» Закон про місцеві вибори № 2831-3. Який затверджує принципи і процедуру обрання депутатів міських і селищних рад, міських і селищних голів. Чергові місцеві вибори мають в

Прикро, що «новим» цей Закон можна назвати лише у лапках. Адже проголосований варіант законопроекту зовсім не відповідає запитам оновленого українського суспільства. І є нічим іншим, ніж проплаченою версією, переформатованою під інтереси великих партій та олігархів, що їх фінансують. Такий самий закон народні депутати свого часу зліпили заради потреб Януковича і його команд

Зважаючи на ці обставини та актуальність для місцевої громади питання  вибору свого майбутнього на найближчі кілька років, ми попросили прокоментувати зазначений законопроект 2831-3 лідера Всеукраїнського громадського об єднання «Майбутнє Країни» Миколу Котушенка.

Місцевим виборам загрожують підкуп виборців

та пряма фальсифікація

- Вивчивши уважно майже 200 сторінок тексту цього законопроекту, я дійшов однозначного висновку, що революція Гідності нічому не навчила теперішніх народних обранців. А Закон про місцеві вибори, який вони ухвалили у першому читанні є відвертою профанацією демократії. Наведу лише кілька прикладів на підтвердження своєї думки.

 По-перше, зазначений закон, як і за часів Януковича та його прибічників, дозволяє запроваджувати  заборонену систему підкупу виборців та  використання адмінресурсу. При цьому з високої парламентської трибуни лунають красиві слова щодо запровадження  європейської системи виборів.

 По-друге, запропонована система виборів дозволяє, як і за минулої влади,  працювати над  так званими «уточненими протоколами», коли певне коло представників виборчих комісій можуть буквально «з коліна» змінити результати волевиявлення тисяч виборців, проставивши ті цифри, які будуть вигідними олігархам та їхнім майбутнім ставленикам.

5% бар єр не дасть волонтерам і героям АТО стати депутатами

міської ради

По-третє, і найбільше мене вразив так званий новий встановлений  «прохідний бар’єр» для партій, який тепер складає не 3%, а усі 5%! Цей факт говорить про те, що невеликі, або новостворені  після Майдану партії, які не мають потужного фінансового ресурсу, відтепер мають набрати майже удвічі більшу кількість голосів виборців. Постає питання : ось як можна пояснити людям такі вибори? Де тут демократія? Де воля народу?

На  мою думку, такого виборчого  «бєспрєдєлу» не має бути у цивілізованій європейській країні! У багатьох країнах Європи взагалі немає  прохідних бар єрів, або вони складають не більше 2%.

Після революції Гідності багато молодих українських патріотів об’єдналися у нові партії, які існують за новими принципами, - без бандитського «общаку», без «даху» із Верховної Ради або Адміністрації Президента. Це дійсно народні партійні об’єднання, до яких входять авторитетні командири і бійці добровольчих батальйонів, які пройшли АТО, волонтери, які у скрутну хвилину замінили своєю ініціативністю бездіяльність влади, громадські активісти, які вийшли на вулиці міст охороняти громадський спокій та інші достойні люди. Але зараз їх фактично позбавили можливості бути представленими у місцевих радах…

 Як  могла відбутися така несправедливість? Хіба людям, які сумлінно, по гривні, збирають і цілеспрямовано витрачають кошти на підтримку родин й реабілітацію поранених бійців, під силу сплатити шалені кошти за рекламу на центральних теле- і радіоканалах, сплатити за оренду білбордів? Адже, щоб ви зрозуміли масштаби можливостей інших об’єднань, лише секунда ефірного часу у прайм-тайм на центральних телеканалах коштує суми від 50 тисяч гривень і вище! Замисліться над цими цифрами!

Виходить, що ті, у чиїй власності є телевізійні канали або мільярдні суми у кишенях, зможуть у черговий раз спробувати «запудрити» нам мозки черговими обіцянками світлого майбутнього. Але нові партії та пересічні українці, які вперше підуть на вибори, не зможуть дозволити собі таких розкошів принаймні з двох причин. Адже моральні принципи та совість патріотів України у скрутний для країни час не дозволять викидати такі кошти на власний піар, крім того,  такого шикарного фінансування просто нема і не буде в цих людей. Бо депутатство для них не є метою власної наживи, а лише можливістю допомогти рідним містам і селам вийти на новий  рівень сучасного розвитку!

Не дамо Президенту України підписати ганебний закон!

Приєднуйтеся до акції

Не стану продовжувати проблеми і недоліки нового-старого закону про місцеві вибори, прийнятого днями у першому читання. Висновок невтішний і без того: новий законопроект  знищує корінні принципи європейської демократії й практично не залишає можливостей для нових молодих політиків бути представленими у місцевих радах, ставить перепони на шляху розв язання ними нагальних проблем місцевих громад.

Тому, ГО « Майбутнє Країни», яке я очолюю, розпочало процес об єднання зусиль невеликих партійних організацій та громадських рухів для того, щоб не допустити підписання Президентом України  Петром Порошенком Закону про місцеві вибори №2831-3 після його прийняття Парламентом у другому читанні.

Ми кинули клич усюди, де змогли. І вже протягом перших чотирьох днів до нашої думки дослухалися і до нас приєдналося  п’ять Всеукраїнських громадських організацій та партійних осередків, а також дванадцять місцевих – білоцерківських!

Я щиро переконаний, що таке об єднання на загальнонаціональному рівні дозволить багатьом молодим патріотам України довести свою чітку громадянську позицію з питання проведення місцевих виборів. Ми готові зробити усе від нас залежне, щоб ганебний законопроект №2831-3 потрапив «до довгої  шухляди» Верховної Ради і звідти не вибрався. Але ми чітко розуміємо, що боротися доведеться не лише  великими провладними партіями, а й з найбагатшими людьми України, які через них та підконтрольних народних депутатів лобіюють власні інтереси. Попереду нелегка боротьба, та хочу запевнити, -  наші активісти до неї готові.

Навіть якщо нам не вдасться  домогтися скасування цього закону, ми зможемо об’єднати навколо ГО «Майбутнє країни» чимало невеликих молодих постмайданівських  партій та громадських організацій, які з чистою совістю і нашою допомогою єдиним фронтом підуть на вибори до місцевих рад. Тому, від імені ГО «Майбутнє Країни», звертаюся до всіх, небайдужих до долі України, громадян – приєднуйтеся! У нас немає розподілу на головних і підлеглих. Є лише бажання допомогти  розвитку країни, розквіту її міст, містечок і сіл.  Разом ми зможемо більше!

Записав Олександр Лапушкін

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]