Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.07.2015 11:50

Декларації VS відомості: судді приписали зайвих 52 тис кв.м землі

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

Transparency International Україна вдалося виявити помилку у відомостях з декларації про майно Секретаря Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України Віктора Кривенка. Чиновнику приписали зайвих 52 200 кв. м земельної ділянки.

Transparency International Україна вдалося виявити помилку у відомостях з декларації про майно Секретаря Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України Віктора Кривенка. Чиновнику приписали зайвих 52 200 кв. м земельної ділянки. 

У рамках національної кампанії
« Декларації без декорацій » Т I Укра їна проанал ізувала декларації високопосадовців за 2013 та 2014 роки. Одним із органів, що підлягали моніторингу й аналізу, був Верховний Суд України. Він не надав декларацій або відомостей з них на наші запити , по силаючись на захист персональних даних. Проте, декларації за 2013 рік були здобуті через   пошук документів на веб-сайті суду у розділі «очищення влади», а за 2014 рік відомості з декларацій усіх суддів були опубліковані на офіційному веб-сайті Верховного Суду.  

Проаналізувавши документи, ТІ Україна помітила розбіжність в розмірі однієї із п'яти земельних ділянок Віктора Кривенка. У декларації за 2013 рік йому належала ділянка розміром 5,8 тисяч кв. м, а у відомостях вона зросла до 58 тисяч. Окрім цієї ділянки пан Кривенко задекларував задекларував ділянки площами 72,1 тис., 2 тис., 2, 5 тис., а також 2,8 тис. кв. м.

ТІ Україна знову звернулася до Верховного суду з інформаційним запитом, чи не « приписали » Кривенку зайвих 52,2 тис. кв.м. Виявилося, що у відомостях з декларації дійсно припустилися помилки. Тому представник ТІ Україна зв'язався із Верховним Судом та повідомив про викривлені дані.

Організація на лише створює цікаві новини , а й виступає за те, щоб уся інформація про статки чиновників була подана чесн о та правдиво . Ми готові й надалі здійснювати неупереджений контроль та перевірку декларацій високопосадовців і, таким чином, допомагати державним органам виявляти помилки в опублікованих документах.

Експерти у сфері протидії корупції також наполягають, що декларації високопосадовців мають публікуватися в оригінальному вигляді, оскільки у відомостях внаслідок людського фактору можуть закрастися описки. Сподіваємося, наступного року всі відомості з декларацій стануть електронними, завдяки чому прикрих неточностей вдасться уникнути. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]