Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.08.2014 12:57

Про насправді скасовані пільги

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

По пільгах. Якщо коротко, суть така. Ми в Transparency International Ukraine цей крок президента вітаємо. Адже він почав вибивати землю з-під ніг друзів та соратників. Але в кращому випадку скасовані пільги покривають третину витрат на утримання типового

Вже два дні як роздаю медіа коментарі про скасування пільг високопосадовцям України,

З легкої руки президента України Петра Порошенко та співкоординаторки ініціативи Реанімаційний пакет реформ Ганни Гопко.

По пільгах. Якщо коротко, суть така.

Ми в Transparency International Україна цей крок президента вітаємо. Адже він почав вибивати землю з-під ніг друзів та соратників.

Logo_corruption kills_9-3.jpg
А це ой як не легко.

Але в кращому випадку скасовані пільги покривають третину витрат на утримання типового високопосадовця України.

От, наприклад, Володимир Литвин - екс-спікер парламенту, професор, академік, герой України. Він мав з пару десятків офіційно переданих метрів державної дачі, яку суттєво реконструював. У десь так тисячу квадратів. Тож поки не закінчиться амортизація на всі ті "поліпшення", він продовжуватиме користуватись дачкою на шару. Яку органічно вписав у вже оновлений будинок.

Прекрасно, що в нього скасовують особисту обслугу (покоївка, садівник, чи хто там ще йому треба) та особисту охорону. Але як герой України він і далі на шару буде споживати електрику та іншу комуналку.

А ще ж є купа пільг на санаторно-курортне лікування (переважно в анексованому Криму), можливість полікуватись в Феофанії та навіть повернути гроші на навчання власних дітей.

 Все це діло одним указом (чи розпорядженням) президента не скасуєш. тут потрібно. аби і парламент підтягся та скасував (чи суттєво змінив) кілька законів.

 А щодо вартості потенційно зекономлених грошей - то тут ще важче. Фактично, доступ до кошторису ДУСі та апарату парламенту в цій державі має до сотні людей. І вони ой як не спішать інформацією ділитись.

Тож я вже написав запит на інформацією та поцікавився деталями скасованих Порошенком розпоряджень. Тепер чекаю на відповідь.

Результат обов'язково повідомлю!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]