Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.05.2014 12:06

5 кроків для єдності країни (в програму будь-якого кандидата)

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

Давати поради - справа невдячна. Бо кажуть, що радять слабкі, сильні ж роблять. Ще кажуть, що ситуація настільки складна, що простих кроків просто не може бути. Хто сказав? Я от постійно спілкуюсь з людьми, чую їх настрої і бачу їх прагнення. Тож 5 пора

5 КРОКІВ ДЛЯ ЄДНОСТІ КРАЇНИ
(в програму будь-якого кандидата у Президенти)

Кандидати-імпотенти, політичні трупи і тролі. Це найслабше з того, що доводиться мені чути сьогодні про кандидатів у президенти України. 

Чому так? Люди хочуть дій, люди втомились від конфліктів, люди бояться війни. 
От і звалюють всі свої проблеми на два десятки бажаючих позмагатись за кабінет  Януковича на Банковій. А, може, й у Межигір'ї. 

Давати поради - справа невдячна. Бо кажуть, що радять слабкі, сильні  ж роблять. Ще кажуть, що ситуація настільки складна, що простих кроків просто не може бути. 

Хто сказав? Я от постійно спілкуюсь з людьми, чую їх настрої і бачу їх прагнення. Тож 5 порад від людей по тому,  як відновити єдність країни

Крок перший. Три державні мови

В Україні має бути три державні мови - українська, англійська, російська. Чому, думаю, пояснювати не треба. 

Крок другий. Громади мають самі розпоряджатись власним бюджетом

Місцеві громади повинні мати змогу витрачати власне зороблене. В пропорції 60 на 40, де більший відсоток залишається на місцях. 

Крок третій. Адмінпослуги за місцем проживання

Громадяни повинні мати змогу отримувати більшість послуг держави (вони ж адміністративні або публічні послуги) за місцем свого проживання. Ідеально - через інтернет. 

Крок четвертий. Винні мають бути покарані

Не важливо хто вони і звідки. Не важливо, з яких мотививів вони чинили безчинства. За безчинства слід відповісти, навіть власною смертю. 

Крок п'ятий. Парламент має відповідати новим реаліям

Парламент, що формувався під Януковича і перефарбувався під Майдан має піти в небуття. Вибори покажуть, хто має підтримку громадян і чому. Вибори мають відбутись ще цього року. 

Складно? Так. 
Неможливо? Ні. 
Що робити, відомо. 
Кому - ніби теж. 
То коли починаємо?



Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]