Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.03.2016 11:25

Зарплата депутата

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Голова ВРУ Володимир Гройсман вийшов з ініціативою збільшити витрати на зарплату депутатів із передбачених на цей рік 32 млн грн до 91 млн грн, тобто, майже в три рази. Суспільство вже неоднозначно відреагувало на цю пропозицію. Питання зарплати депутата,

Голова ВРУ Володимир Гройсман вийшов з ініціативою збільшити витрати на зарплату депутатів із передбачених на цей рік 32 млн грн до 91 млн грн, тобто, майже в три рази. Суспільство вже неоднозначно відреагувало на цю пропозицію. Питання зарплати депутата, міністра, будь-якого державного чиновника, в світлі боротьби із корупцією, є топ-темою в обговоренні реформи державної служби. Дай Боже, щоб прийнятий закон про держслужбу запрацював із наступних місяців!

Щоб раз і назавжди зняти спекуляції із розміру зарплат держчиновників, в тому числі, депутатів, пропоную законодавчо закріпити рівень зарплати президента, прем’єра, голови парламенту, міністра, депутата, голови ОДА та інших держслужбовців з коефіцієнтом до середньої заробітної плати, яку встановлює Держкомстат України. Нарахування зарплати за місяць здійснюється згідно офіційної інформації Держкомстату за попередній місяць.

Яка практика в світі? В європейських країнах, наприклад, зарплата депутата прив’язана до середньої зарплати з коефіцієнтом від 1,22 до 5,7 (Італія).

Виходячи із даних Держкомстату за грудень 2015 року, в Україні середня зарплата складала 5 230 грн. Відповідно, при коеф. 1,22 - це буде 6 380 грн, при коеф. 5,7 - це 29 810 грн. Адекватно? Як на мене, так.

Отже, залишилося зробити дві речі: 

а) продискутувати із суспільством рівень коефіцієнта до середньої зарплати для президента, депутата, міністра та інших; 

б) прийняти це законодавчо. 

В результаті ми уникнемо будь-яких спекуляцій на цю тему.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]