Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.03.2015 11:28

"Я не боюсь!" - "Я борюсь!"

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Вчора в Москві та інших містах Росії пройшов марш Пам'яті за Борисом Нємцовим. Хочу поділитися своїми враженнями.

Вчора в Москві та інших містах Росії пройшов марш Пам'яті за Борисом Нємцовим. Хочу поділитися своїми враженнями.

1.На жаль, очевидно, що російське суспільство сильно застрашене. Цей висновок роблю на підставі перегляду вчора-сьогодні опозиційного каналу "Дождь". Навіть лідери російської опозиції добирають слова, щоб не образити персонально Путіна... 

Страх, репресії, реальна війна з Україною, реакція світу - це впливає і на них. Це не вина лідерів опозиції в Росії, це їхня біда. 

Вірніше, це біда російської нації, яка хворіє на КОЛЕКТИВНИЙ СТРАХ. 
Ми це теж пережили, до ночі з 10-го на 11-е грудня 2013 року на Майдані!

2. Опозиція в Росії НЕ СКОНСОЛІДОВАНА, на жаль... Видно її недопрацювання в організації вчорашнього маршу. Влада зробила все, щоб не допустити масового заходу (рамки, маршрут з декількома крутими поворотами, демонстрація сили через присутність внутрішніх військ і т п). Опозиція не відпрацювала жодного запасного варіанту збору людей (декілька місць збору, а, отже, і станцій метро, доїзди автобусами, тролейбусами та ін), мабуть, не працюють мережеві системи оповіщення, в тому числі, соціальні мережі. Як би влада не заважала, якщо працювати системно, результат буде.

3. Я не критикую опозицію в Росії, яка втратила свого яскравого Лідера - Нємцова. Намагаюся розібратися, чому його втрата не піднімає мільйони, сотні тисяч, на чолі яких мали би йти, на мою думку: Каспаров, Рижков, Явлінський, Хакамада та інші?

Бояться? Чи розуміють, що російське суспільство ще не готове до протистояння з режимом Путіна? 

Мабуть, масована пропаганда Кремля настільки зазомбувала більшість росіян, серед яких 86% підтримують Путіна, що решта 14% просто бояться...

Але, треба розуміти, що 14% - це думаючі, самодостатні росіяни. І це в перерахунку, може складати до 20 млн громадян. Нагадувати, яка частина суспільства впливає на зміну влади, думаю, не має потреби.

Не хочу давати рекомендації російській опозиції, оскільки:

- Не зважаючи на шалений спротив влади і вишукану роботу силовиків, сьогодні на Марш Пам'яті Бориса Нємцова вийшло більше 100 тис росіян!

- На чолі Маршу йшли Яшин, Рижков, Явлінський.

Значить росіяни мають проводирів!

- Сьогодні головними гаслами Маршу були:
"ГЕРОИ НЕ УМИРАЮТ!"
"СВОБОДУ НАДЕЖДЕ САВЧЕНКО!"
"КАЖДАЯ ПУЛЯ В БОРИСЕ - В НАС!"
"НЕТ ВОЙНЕ!"

А ще я побачив нове гасло Росії: "Я НЕ БОЮСЬ!" - "Я БОРЮСЬ!"

Ось це є гідним ви слідом вчорашнього маршу в пам'ять про Бориса Нємцова! 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]