Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.06.2018 17:38

Золота Грааль у молодих подолян-гітаристів

На конкурсі-фестивалі струнних інструментів у Софії перемогу здобули школярі з Шаргорода.

Телефоную в останній день цьогорічного червня на Вінниччину, в рідне село своє Джурин. Мешкає там мій двоюрідний брат Володимир Олександрович Чорний. Усе життя трудився він в різноманітних організаціях водієм, електриком, газозварювальником. Нині на пенсії, вже повернуло на восьмий десяток. З ціпком оглядає свої володіння.

Розмова наша про дощі, урожаї в саду і на городах. Коли він враз каже:

-А у нас сьогодні є гарна новина. Прилетіла з Болгарії…

-Ого, - виривається у мене, - а що ж вас із нею поєднує…

-Інна туди повезла своїх учнів на міжнародний конкурс…

Є у них з дружиною Раїсою донька. Мешкає вона з сім’єю в Джурині, а ось працює в райцентрі Шаргороді. Майже щодня їй потрібно долати сюди-туди по 18 кілометрів в один бік. Але надто до вподоби пані Інні її чарівна робота – вона викладач музичної школи. Окрім основних педагогічних навантажень, організувала вчителька ансамбль юних гітаристів. І ось це чудо дітлахів з інструментами, а в ньому аж тринадцять юних музикантів, дивує всіх чарівністю своїх виступів, злагодженістю мелодій, які вони видають на публіку оркестрово. Шаргородські гітаристи спершу перемогли на музичному конкурсі у Вінниці, за тим у Києві, а 29 червня ц.р. завоювали перше місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі в болгарській столиці Софії. Он куди дісталися зі своїми мелодійними гітарами завзята музикантша та її залюдені в чарівні звуки дітлахи-вихованці! Стали кращими молодими гітаристами Европи!

Поки маленькі музиканти-семиструнники зі своєю викладачкою Інною Володимирівною Чорною (у заміжжі – Захарчук) добираються додому (їх готуються зустрічати 3 липня!) з берегів болгарської річки Іскир, Вайбер уже приніс в родини батьків дітей і музичної викладачки ось цю грамоту за перемогу в Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів «Золота грааль».

До речі, аби було всім відомо, що ж таке Грааль, зазначу, що так називали святу чашу (кубок) з якої нібито Ісус Христос причащався під час Таємної вечері з учнями Спасителя. Одне слово, шаргородські хлопчаки зі своєю джуринською вчителькою музики поспіль пригостилися до святого музичного дійства Европи. Мо-лод-ці! Так тримати!

Чудова і радісна перемога учнівської молоді на чолі з моєю племінницею. Порадіймо за них.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]