Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Щотижня оголошують про десятки літературних премій, а читати немає що...

Ви не помітили, панове, що в державі відбувається якесь поголовне шарлатане шаленство. Чи не кожного тижня повідомляються про підсумки все нових і нових літературних конкурсів. Лауреатами різноманітних премій щорічно стають сотні і сотні, якихось нікому не відомих людей зі своїми так званими творами. А почитати, чесно кажучи, немає що. Відкриєш таку номіновану журі книжку: о, Боже, яка жахлива насмішка над мовою, над образністю викладу тем, над формою і змістом… А яке ж скудоумство криється за лощеними палітурками! Зводить скули, як від зубного болю… Банальна макулатура.

Примітно, що немовбито нашестя саранчі пре на читачів справжня навала різноманітних… поеток. З’явилося в розбагатілої пані престижне авто, як же ж їй обійтися без власної збірочки віршів. Щоб підписувати, дарувати наліво-направо. Оце шик! Згодом до цього виникне проблема здобуття премії за творчість. Аякже ж! Що називається, щоб було м илій пані все повним джентельменським набором, хіба ж тут милий поскупиться!? Ах, скільки це коштує? Давайте ми вам перерахуємо її потрійну вартість? Коли можна отримати диплом?

письменник пише

Так замість літератури на суцільний потік поставлено графоманську макулатуру. Достойний читач далеко обходить цей потік, як слащаву патоку. Віднайти у ньому справді достойний уваги твір вельми важко, а доволі часто просто неможливо. Так у людей розвивається взагалі відраза до того, що з’являється нині з-під пера навіть серйозних авторів. Відтак, люд просто у розпачі й нічого не читає. Йому бридко від тих творів, які часто-густо називаються лауреатами безконечний конкурсів і премій, на котрих організатори попросту заробляють гроші…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]