Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Новорічні проблеми Рашки, яка уже розсипається...

Рівень життя у будь -якій державі можна визначити по тому, які теми порушують сатирики під Новий рік. Якщо погодитись з цією тезою, то в Росії, для вашого відома, друзі, в ці дні найбільше зачитуються  блискучою гуморескою якоїсь Влади Черкасової, озаглавною «Податок на кота». Гротескна клоунада в стилі  поєднання фантастичного і реального про обдирання громадян та буйний розквіт державної корупції, мордування людей податками. А взаємини влади і суспільства визначаються за химерними питаннями соціологічного опитування.
Сформульованими безпосередньо керівниками держави. 

         В останньому наші злобливі сусіди взагалі переплюнули всіх. На межі двох років – 31 грудня і 1 січня вони провели екстрене опитування громадян у Криму, поцікавившись, чи готові ті трошки повернутися до печер, звідки вийшли їхні предки. Заглянути до електричних розеток на предмет виявлення в них політичних складових. Якщо звідти витікає бандерівський жовто-блакитний струм, то категорично відмовитись від його. А це означає і від цивілізації. Заради вірності ідеалам імперської Росії пожити у пітьмі, без тепла, без води, без сучасної комунікації. Себто, злегка побути дикунами в благословенному їхньому «рузькому мірі». Зате, і це точно -  помирати росіянами.

         Справді, про таких мазохістів не щодня почуєш, де ж бо бачено подібне, щоб люди від електрики, двигуна цивілізації відмовлялися? Тільки у наскрізь зомбованій Росії та ще, мабуть, у Північній Кореї можливе подібне.

         Як відомо, напередодні самого Нового року В. Путін забажав,  аби на анексованому півострові провели бліц-референдум з приводу того, чи хочуть  кримчаки користуватися українською електроенергією. І такий собі прокремлівський соціологічний центр, схований за абревіатурою ВЦИОМ, за добу вже видав «остаточний» результат.

         Такий собі росіянин Єгор Сєдов, котрий, либонь, має голову на в’язах те, що відбувалося поміж Москвою і Кримом у Новорічну ніч описав так:
«Похоже, просто кто-то перепутал 1 января с 1 апреля. Ну, чего во время бурного празднования новогодней ночи не случается? Т.е. 31 декабря прошлого года (и далеко не утром) появилось сообщение: министр энергетики Новак заявил о поручении Путина провести опрос среди крымчан, надо ли заключать с Украиной контракт на поставку электроэнергии на украинских условиях? (А условие простое - Крым будет указан в контракте как часть Украины). Или надо согласиться на, так сказать, временные трудности. 

И ВЦИОМ немедленно взялся за дело.  И уже во второй половине 1 января появился рапорт: опрошена целая тысяча человек (400 в Севастополе, 600 - в Крыму)! 93,2 процента - против того, чтобы Крым и Севастополь упоминались, как часть Украины. 94% готовы терпеть временные, так сказать, трудности

Вообразите, как поднимают из-за новогодних столов работников соцслужб ("Приказ есть приказ!" - так, что ли?) Как работники соцслужб звонят только что отметившим новый год людям, как они прорываются сквозь ночные звонки родственников и знакомых: "Здравствуйте, можете ли вы ответить на вопрос..." 
Вообразите, что им говорят люди - нетрезвые ночью или с больными головами - наутро. 

Эх, вот бы изваять памятник "Подвиг социолога"! Церетели, что ли, занялся бы... 
И вот под какими заголовками все это подается: "Крымчане высказались против контракта с Украиной по электроэнергии" ("Российская газета");

"Крымчане не согласились на заключение контракта о поставках электроэнергии с Украины" (News.ru); "Крым готов терпеть трудности, но не унижение" ("Вести"; как, неужели таки весь Крым?! опросили 1000 человек и один полуостров?). И т.д. 
Разумеется, иных итогов и ожидать было невозможно. 

Но есть одна деталь.  Это, все же не "крымчане не согласились". Это - 1000 человек, которые, - как нам сообщил ВЦИОМ (подчеркнем это), были экстренно опрошены в новогодние праздники.  Думаю, даже известная своим легкомысленным отношением к вопросам численности населения бывшая "эховская" сотрудница согласилась бы, что крымчан все-таки больше тысячи. 

А еще - один вопрос: а, простите, какие юридические последствия может иметь опрос, проведенный хоть ВЦИОМ, хоть кем-то еще? Это же не референдум. Просто некий опрос мнения - с сообщением о нем. И всё. 

Чего теперь ожидать? Кто-то уже говорил - а может, они выборы вот так станут проводить, опросив 1000 человек? Нет? А тогда что это было?  
Отвлечение общественного мнения? Очень вероятно. Но все же, они точно не перепутали начало января с Днем смеха? Если судить по заголовкам, что-то подобное все-таки могло произойти...»

А ще одна росіянка написала про це так:  «Вранье. Думаю, что вообще опроса не было. Спустили сверху директиву дать около 100%. - В минуту нарисовали и об ъ явили. Видела сегодня интервью Федорова - главы карманного ВЦИОМа. Так он совсем окосел от вранья:)))»

Коли відбулося захоплення українського Криму, в Кремлі вирішили створити колективний авторський прообраз писарчука Козьми Пруткова, для, так би сказати, провітрювання ситуації. Так народився біснуватий і геть неврівноважений ура-блогер, служка Кремля під прізвищем  Олександр Горний. Він став майже щодоби публікувати свої пости, одобрені в кабінеті заступника глави адміністрації Володіна, як записки божевільного, котрий не може випінитись з приводу психо-патріотичної теми «Кримнаш!». Яке щастя, яка благодать, мовляв, з того що півострів, завдяки старання ВладімірВладіміріча нарешті «повернувся додому». Друкується він переважно у розсаднику демократів та лібералів, в « ЭХУ Москвы». Насамперед для того, щоб збити вал чорнухи на владу в цьому масмедіа . Але з приводу новорічного «референдуму» і сам Горний не втримався.

Читаємо у нього:
«Меня волнует вопрос и о том, кто предложил Путину провести этот идиотский опрос?» «Это просто подстава для нашего Президента и оскорбление для многих крымчан и меня лично. С таким же успехом можно было провести сейчас повторный референдум о вхождении Крыма в Россию.»

В коментарях йому люди відповідають: « Вот чудак этот Горный! Никак не дойдёт до него, что Вождь и есть автор и виновник всех бед крымчан и всех других граждан РФ, начиная от бесславной авантюры по захвату и оккупации крымского полуострова и кончая этим провокационным опросом!» Інший додає: «Никто так не опускал президента Путина, как этот коллективный господин Горный, рожденный Кремлем!!! Заявляя о том, что Путина подставил какой-то умник, господин Горный заявляет тем самым,  чтоПутин - безмозглый, что он не способен мыслить самостоятельно и что он озвучиваеттолько то, что ему нашепчут на ушко!!! :))) В общем, не только посредственность, как утверждает , например, Шендерович, а УО - умственно отсталый!!!

Щоб бути тут до кінця справедливим, зазначу, що О. Горний в своєму новорічному опусі також гостро критикує дані ВЦИОМу, але заявляючи, що 93,1 відсотка патріотизму, це насправді – плювок у душу кримчан. Мало намалювали 93 відсотки тих, хто начебто гидує українською електроенергією. Позаяк, як стверлджує, начебто 98-99% людей на півострові готові хоч померти в пещерах без світла й без тепла, але нізащо не терпітимуть українську електроенергію в своїх дротах. Така ось шизофренія від «рузького міра».

Просто таки знущається з цієї психоідеї про опитування в Криму Алєксєй Мєльніков, чудовий московський публіцист, прибічник опозиційної партії «Ябулоко».

Якщо хтось з кримчан вважає, що не потрібно отримувати українську електроенергію, то це означає, що вони вимагають, аби їм побудували нову енергетичну лінію з Росії. За чиї кошти мають з'явитися ці стратегічні енерегтичні потужності? Росіян? Не за ваші кревні? А чому це так?

         Вас, кримчани, пише Ал. Мєльніков, і без того утримують за рахунок громадян Росії, витративши за непоних два роки на плдібне майже 300 мільярдів рублів. Ви навіщо в Росію прийшли, щоб сісти на шию громадянам країни, які повинні вас утримувати? Чому за два роки разом зі своєю владою ви не навчилися збирати податки, жити за власними статками, обмеживши свої походи в російський бюджет? Коли нарешті, якщо не прикоротиться взагалі, то хоч би зменшиться частково це утрманство? – пишу Алєесєй Мєльніков.

  Справді , Крим для росіян виявився податком на кота в мішку, якого анексував Путін.

  Посилання у тексті:
«Налог на кота», юмореска Влады Черкасовой
«93,1% патриотизма. Плевок в душу крымчан» Александр Горный
«По данным ВЦИОМ…» Сообщение о референдуме
«Крымчане, учитесь жить на свои» Алексей Мельников

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]