Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2014 09:32

Путін переходить у наступ...

Чому посол Росії відвідував учора кабінет Петра Порошенка...

 У дипломатів є таке поняття – «КАЗУС БЕЛЛІ». Себто, привід для війни.

Якщо хочете більше дізнатися про це, почитайте розділ моєї книги «Свічка на вітрі», озаглавлений «Казус беллі» для Кремля», його ви знайдете тут.

Новина з цього розділу, на жаль, жахлива. Після поїздки на саміт «двадцятки» до Австралії відомий рашівський вождь ні разу не телефонував Петру Порошенку, на відміну від того, що з ним траплялося раніше, аж до учорашнього пізнього вечора. У середу, 26-го, його нарешті прорвало. Він послав на Банкову до глави української держави свого посла М. Зурабова і забажав відвертої розмови з Києвом. Діалог Путіна з Порошенком за участі керівника дипломатичної місії Московщини тривав півтори години.

Є відомості, що це були суцільні погрози піти у наступ всіма засобами збройних сил РФ, якщо Україна офіційно не відмовиться від курсу на вступ до ЄС і НАТО, і насамперед, НАТО, НАТО, НАТО...

Тут треба уточнити. Що під час розробки і підписання міжфракційної коаліційної угоди  Блок Петра Порошенка попервах відмовлявся внести до тексту документа слова про необхідність вступу України до НАТО. На цьому різко наполягали депутати інших формувань, і це навіть загрожувало зривом консенсусу при підписанні договору. Під кінець БПП був змушений відступити під натиском парламентських союзників.

У Москві, як можна зрозуміти, надто пильно спостерігали за цим, відтак, усе вилилося вчора в гострий маніакальний приступ «наполеончика».

До цього потрібно додати і також учорашній переляк канцлера ФРН Ангели Меркель, після того, як їй  доповіли про те, що в Україні начебто будуть намагатися провести референдум чи опитування з приводу можливого вступу держави до Північноатлантичного блоку, відмовившись від нинішньої позаблоковості. Німецький лідер заявила, що цього аж ніяк не можна допустити. І справа тут, напевне, не в тому, що фрау боїться України в альянсі, а вона на короткій нозі з Путіним. І добре знає його болісні фантоми щодо реакції на поняття Україна і НАТО. Меркель страшить реакція на це Кремля…

Що нам робити? Проводити мобілізацію? Відмовлятися від очевидного напрямку одягти від москалів НАТОвську парасольку? 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]