Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.10.2014 14:27

Чому маємо голосувати за партію "Свобода"

Аргументи з фактами в руках.

          Телефонує мені нині давній приятель, та ще й з професорським званням, але з дивним запитанням: за кого йому голосувати? Начебто, порадь. Ти, мовляв, в своїй книжці «Свічка на вітрі» (шукайте в розділі «Книги») начебто агітував за Громадянську позицію Анатолія Гриценка.

         Відповідаю: ти, друже, абсолютно не правильно мене зрозумів. Я в своєму публіцистичному творі жодним словом не обмовився про Громадянську позицію, позаяк не вивчав її програми, не знаю її людей у дії. Я лише написав, що в ситуації, коли О. Турчинов з А. Яценюком здавали живцем Крим на поталу путіністам, коли в державі тривала справжня чехарда з кадрами оборонців, я виступив за те, що гріховно на позиції очільника міноборони не використати Анатолія Гриценка. І тільки. Підкреслю: в конкретному випадку.

         Шкода, що дехто зрозумів, начебто я закликав до голосування за цю політичну силу. Насправді цього не було. І не є так нині.

        Приятель продовжує. Каже, що ряд його знайомих схиляються до підтримки виборчого об’єднання «Самопоміч».

        Пояснюю, що справді це привабна громадянська сила. Там дійсно зібралися молоді, енергійні люди, представники демократичного крила вітчизняного політикуму, світлі, чисті особистості. Шкода, що вони зорганізувалися лише тепер, так би сказати, під роздачу привілеїв. І зовсім не відомо, які вони в команді. І можливо, найбільш привабною серед них є постать лідера блоку – Андрія Садового. Він справді є образ  чесної, християнської, сімейної індивідуальності. Мені б, приміром, навіть хотілося, аби саме цей чоловік якнайшвидше став наступним главою української держави. Людина він безхитрісна, простодушна. В ньому багато духовності, гуманності, людяності, бажання бути корисним іншим. Ця простолюдяність буквально написана на його обличчі. Не дивно, що московітський церковний бойовий листок - православна російська газета «Московские Ведомости» помилково використала у своїй статті фото мера Львова Андрія Садового з родиною, щоб зримо продемонструвати щасливу російську сім'ю. (Читайте і дивіться тут.)

         Іншими словами, і Громадянська позиція, і «Самопоміч», це, либонь, справді достойні уваги виборців політичні сили. Але будьте певні, саме їх владні слони, якими є насамперед блокПП і так званий Нарфронт,  якщо не затопчуть, то відтиснуть на задні позиції від виборчого подіуму. Бо конкретна, практична владна вертикаль усе таки в їхніх руках, і вони обов’язково спробують скористатися адмінресурсом на фініші виборного марафону. Я ж думаю, що серед моїх читачів навряд чи знайдуться ті, хто повірить, що вони не обкрадуть інші політсили. Що вони вже стали настільки чесними. Ті, хто десятиліттями брехав, обманював, перестрибував від партії до партії.

         Будьте певні, БПП та НФ зроблять усе так, щоб  вище поіменовані політсили або зовсім не пройшли до парламенту, або мали в новій Раді вкрай малу кількість парламентських крісел. Фактично захоплять основну частину представницького органу влади. Це ні скільки не буде краща ситуація від тієї, коли в парламенті домінували переважно донецькі. Бо чим, скажіть, кращий П. Порошенко від В. Януковича?

          Уже стало зрозуміло, що це людина загребуща, без совісті і моралі.

         Докази? Будь ласка.

В державі війна, горе, розруха. А банк П. Порошенка успішно наростив активи на 50 відсотків до 2,5 мільярда гривень. Значить, нажився. За цей же час активи всієї банківської системи України за перші 8 місяців року (дані за 9 місяців поки не оприлюднені) збільшилися всього на 5%. (Читайте тут).

         Чим не бандитський почерк Олександра Януковича?

А потім, хіба це не підтвердження тези про те, що війна йому за матір рідну. Позаяк, саме в найдраматичнішу для України пору пан Порошенко (7 жовтня ц.р.), на території агресора (!) успішно запускає власну шоколадну фабрику. Заробляє гроші для власної сім ї на росіянах. Невже до цього байдужий господін Путін?

Як пересічний громадянин, хіба я не можу подумати про те, що це є результатом регулярних таємних закулісних перемовин глави держави з кремлівським параноїком, котрий, будьте певні, за щось та виміняв благополуччя «Рошена» на російських теренах? Явно за певні поступки України. За які, звісно ж, заплатимо ми з вами всі. Впевненості в цьому мені додає обмовка, яка цими днями вирвалася з уст  державного секретаря США Джона Керрі, котрий сказав, що окрім мінських домовленостей, чи, власне, в доповнення до них, існує ще й якийсь спеціальний таємний протокол Путіна-Порошенка. Одне слово, ще один Молотов, як маріонетка Ріббентропа…

Для Порошенка політика це бізнес, і вся Україна – об’єкт бізнесу. І такі ж – один в один у його блоці майбутні нардепи. Якщо їм віддати на розтерзання країну, то разом із гвардійцями тучинова-яценюка, котрі не скривившись здали без бою Росії Крим, за що, без сумніву їх потрібно судити, то це для України остаточно почнеться нова Руїна.

Ось чому в цій ситуації потрібно голосувати лише за одну випробувану політичну силу – всеукраїнське об’єднання «Свобода». Тому, що ставши з жовтня 2012 року парламентською силою вона ні разу не зрадила інтересів своїх виборців. Завжди з усіх сил і можливостей відстоювала позиції державності, суверенітету, територіальної цілісності, мовної ідентифікації України. Ніхто з її політичних бійців не пішов на співпрацю з грошовими мішками донецьких, не схитнувся на Майдані, свободівці проявляють героїзм, в  тому числі народні депутати від парламентської фракції, на фронті. «Свобода» була і залишається єдиною парламентським гарантом не допуску зради на рівні ухвалення продажних законів і постанов, ратифікації зрадницьких угод.

«Свобода» – це перевірені у битвах за Україну політичні бійці. Це - політичний санітар суспільства. Це, нарешті, бастіон мужніх і впевнених в силі України людей. Вірних, самовідданих, готових на самопожертву в нинішній драматичний час. І тому його потрібно примножувати у владі.

Будьте певні, торгаші вкупі з підступними народофронтівцями, в середовищі яких чимало вчорашніх і закоренілих перебіжчиків, організують всю справу так, що Громадянська позиція і «Самопоміч» не доберуть до прохідного бар’єру по 100-1000 голосів і всю представницьку владу поділять поміж собою, а вам залишиться лише боляче кусати власні лікті, шкодуючи за тим, що не допомогли «Свободі». Міркуйте, поки є ще час…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]