Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.09.2014 05:49

Тепер уряд обдере всіх: з новим податком, друзі!

Скорочуючи податки для бізнесу, уряд Яценюка розраховує накинути зашморг на шию бідним через введення нового податку на нерухоме майно. Це насамперед замашний удар по пенсінерах...

Цілодобово телевізійні канали крутять медові слова від пана Яценюка про те, як його уряд піклується про зниження податків для бізнесу. Елою стільки, аж тече по екрану. Ну, справжній благодійник прем’єр-міністр. Ночами не спить, піклується про те, аби товстосумам легше жилося…

         Тим часом ласкавий пан ні словом не обмовляється про те, що його чиновнича  челядь підготувала для українців такий подарунок, що оближуться всі. Точно таки заживуть по-новому. Зі слізьми на очах, через обкрадання їхніх статків державою.

15 вересня ц.р. Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті законопроект №5079 «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законів України (щодо податкової реформи)». Ним передбачено надання права місцевим органам влади встановлювати ставки податку на нерухоме майно для об'єктів житлової та комерційної нерухомості в розмірі до 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі.
            Що це означає? А те, що коли в моєї майже дев’яностолітньої тещі будинок, споруджений ще цукроваром М. Терещенком складає приблизно 70 квадратних метрів, то їй у 2015 році  доведеться вже заплатити новий податок за таким розрахунком: 26х70=1814 гривень. Бо згідно з восьмою статтею закону України про Держбюджет на 2014 рік (від 16 січня) планувалося підвищення мінімальної заробітної плати двічі: 1 липня і 1 жовтня відповідно до 1250 грн. і до 1301 грн. Але в зв’язку з тим, що український Уряд взяв на себе зобов’язання виконати вимоги МВФ для отримання кредиту в розмірі сімнадцяти мільярдів доларів, підвищуватися заробітна плата (мінімальна) в Україні напевно зовсім не буде, принаймні до початку 
2015 року . Таким чином,  мінімальна заробітна плата в Україні в 2015 році , можливо, залишиться на теперішньому рівні – 1218 гривень, а можливо її підвищать до запланованого раніше рівня в 1301 грн., однак усе залежатиме від домовленостей представників Уряду з експертами МВФ, щодо соціальної політики в нашій країні, заходів урізання витрат, в т.ч. числі і заробітної плати.

         Але будемо сподіватися на краще (коли мінімальна плата ростиме, адже ціни підвищуються неймовірно), а це означає, що вона складатиме 1301 гривну. Коли ж від нас вимагатимуть сплати додатковий податок двох процентів від «мінімалки», це означатиме – понад 26 гривень за кожен квадратний метр житла. У кого будинок 100 квадратів – 2602 гривні і так далі. При чому, якщо ви цю суму сплатите на початку року. Оскільки властивість мінімальної заробітної плати зростати, то вже під кінець 2015 р. доведеться викласти за новий податок від благодійника Яценюка, мабуть, понад 3000 гривень.  Себто, придумано, як бачите, так, що ви одриватимите від рота останнє, поспішатимите розрахуватися з державою, аби не платити згодом більше. 

         Для моєї тещі, яка живе лише з пенсії, це означатиме, що їй наступного року доведеться від дванадцяти річних виплат відсумувати ледве не півтори пенсії: все трудове життя відпрацювавши рахівником цукрозаводу вона заробила трохи більше 1300 гривень державної допомоги. Іншими словами, півтора місяця 2015 року їй планується просто таки голодувати.

            Скорочуючи податки для бізнесу, уряд Яценюка розраховує накинути зашморг на шию бідним через введення нового податку на нерухоме майно. Це насамперед замашний удар по пенсінерах...

         Справді, заживемо по-новому… Ви лише з усіх рук підтримайте «благодійників» порошенків-яценюків на виборах… 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]