Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.11.2015 18:36

Кворум загальних зборів учасників ТОВ знижено до 50%

Директор Юридичної компанії "Бі ен Сі"

24 листопада 2015 року прийнято Закон України «Про внесення змін до статті 60 закону України «Про господарські товариства» (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю)»


24 листопада 2015 року прийнято Закон України «Про внесення змін до статті 60 закону України «Про господарські товариства» (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю)» (далі – Закон).

Відповідно до Закону, загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності більш як 50%  голосів.

Разом з тим установчими документами товариств, у статутному капіталі яких відсутня державна частка, може бути встановлений інший відсоток голосів учасників (представників учасників), за умови присутності яких загальні збори учасників вважаються повноважними.

Законом встановлюється, що статути товариств з обмеженою відповідальністю до приведення їх у відповідність із цим законом застосовуються в частині, що не суперечить йому.

Відповідно до ч. 3 ст. 65 Закону України «Про господарські товариства» запроваджені для ТОВ новим Законом зміни щодо зниження кворуму поширюватимуться і на товариства з додатковою відповідальністю.
Закон набирає чинності з 13 грудня 2015 року.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]