Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.11.2013 11:56

Держреєстрація та отримання витягів з ЄДР через пошту

Директор Юридичної компанії "Бі ен Сі"

З 1 листопада 2013 року громадянам надано можливість скористатися послугами Державної реєстраційної служби України, звернувшись до найближчого відділення Укрпошти.

З 1 листопада 2013 року громадянам надано можливість скористатися послугами Державної реєстраційної служби України, звернувшись до найближчого відділення Укрпошти. Тобто, пошта, здійснюючи прийом та відправлення необхідних документів, стає фактично «посередником» між заявником і органом надання адміністративних послуг.
Це стало можливим завдяки реалізації Державної програми «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», і, як наслідок, розвантаження відповідних органів державної реєстрації, зменшення черг громадян, чому передувало підписання 18.07.2013 р. «Меморандуму про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» та затвердження 25 вересня 2013 р. «Регламенту взаємодії Державної реєстраційної служби України та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» щодо забезпечення спрощеного доступу до адміністративних послуг».
Згідно Регламенту у відділеннях поштового зв’язку Укрпошти надається така інформація:
перелік адміністративних послуг, 
інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, адреси та поштові індекси суб’єктів надання адміністративних послуг;
зразки бланків заяв (реєстраційних карток) (далі – заява) та зразки їх заповнення, в яких заявник повинен зазначити відповідну достовірну інформацію.
Зазначена інформація повинна бути доступною, повною та актуальною, а також зручною для пошуку та користування.
Перелік послуг, які, зокрема, можна отримати через «Укрпошту»:
?проставлення апостиля на офіційних документах;
державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;
державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі;
державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем (за рішенням підприємця; у разі його смерті, оголошення померлим або визнання безвісно відсутнім; за судовим рішенням, що не пов`язано з банкрутством підприємця);
державна реєстрація юридичної особи;
державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її реорганізації (ліквідації, а також злиття, приєднання, поділу чи перетворення);
державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи;
державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі;
видача довідки з Єдиного державного реєстру;
надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 
Заповнена заява підписується заявником особисто та подається разом з відповідним пакетом документів для перевірки працівнику відділення поштового зв’язку Укрпошти. У заяві зазначається порядок отримання документа за результатами надання адміністративної послуги (засобами поштового зв’язку або особисто в структурних підрозділах територіальних органів Укрдержреєстру).
Працівник відділення поштового зв’язку Укрпошти здійснює ідентифікацію особи, яка звернулася за отриманням адміністративних послуг, шляхом перевірки паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, особи без громадянства чи іншого документа, що посвідчує особу заявника. 
Працівник відділення поштового зв’язку Укрпошти приймає до відправки заяву з відповідним пакетом документів та надсилає поштовим відправленням згідно з діючими тарифами УДППЗ «Укрпошта».
Оплата пересилання поштових відправлень з документами на адреси суб’єктів надання адміністративних послуг здійснюється заявником за тарифами на послуги поштового зв’язку, діючими на момент надання послуги. 
Відправка документів за результатами розгляду (або обґрунтованої письмової відповіді щодо неможливості надання адміністративної послуги) здійснюється на адреси заявників через об’єкти поштового зв’язку Укрпошти поштовим відправленням відповідно до виду поштового відправлення згідно з діючими тарифами УДППЗ «Укрпошта».
Поштове відправлення видається заявнику під його особистий підпис. Повідомлення про вручення поштового відправлення направляється відділенням поштового зв’язку Укрпошти суб’єкту надання адміністративної послуги. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]