Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.11.2014 17:26

Перезавантаження

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

«Революція змінила свідомість українців» -писали журналісти. "Революція, вочевидь, «пройшла повз» тисяч киян", - хочеться сказати зараз відносно тих виборців, які проголосували за людину з молодої команди Черновецького

Як і більшість свідомих, розумних людей, що мешкають у Києві, незалежно від того, чи живуть тут з діда-прадіда, чи «понаєхалі», хотів би бачити столицю дедалі більш європейським  містом. З життєздатним сектором житлово-комунального господарства, безпечним громадським транспортом, чесними міськими урядниками, оснащеними за останнім словом техніки навчальними й медичними закладами, вже позатіньовим малим й середнім бізнесом, тощо.

 Все це здавалося надзвичайно близьким й реальним після зимових потрясінь: режим пав, ціннісно іншими стали пріоритети, змінилися люди. Смерть стала мовчазною клятвою українців, в тому числі й киян за справедливе й гідне майбутнє без схиблених на грошах чиновників, зрадників, гравців з команд екс-президента, екс-мера, екс-голови КМДА. «Революція змінила свідомість українців» -писали журналісти. "Революція, вочевидь, «пройшла повз»  тисяч киян", - хочеться  сказати зараз відносно тих виборців, які проголосували за  людину з молодої команди Черновецького Олександра Супруненка та підтримали інертних по відношенню до власних округів та до законодавчої діяльності, нинішніх нардепів Леоніда Ємця та Дмитра Андрієвського.

 Відповідно до 100% опрацьованих протоколів ЦВК по виборчим округам Києва, нинішній склад київської групи нардепів у Верховній Раді 8-го скликання виглядатиме так:

  Євген Рибчинський (Блок Петра Порошенка)  
  Віталій Сташук ( "Народний фронт")
 БориславБереза??(самовисуванець)
 ВікторЧумак(БлокПетраПорошенка)
 АндрійІллєнко("Свобода")
 ОлександрСупруненко(самовисуванець)
АндрійБілецький(самовисуванець)
ВолодимирАр'єв(БлокПетраПорошенка)
 ОлександрТретьяков(БлокПетраПорошенка )
 В'ячеславКостянтинівський("Народнийфронт")
 ЛеонідЄмець(Народний фронт)
 ДмитроАндрієвський(БлокПетраПорошенка)
 ЮрійЛевченко("Свобода")

 Щодо політичних партій. Завжди опозиційний Київ на цих парламентських виборах віддав перевагу політичному союзу керманичей України та Києва, Президента і мера,  - партії Блок Петра Порошенка. Погоджуюся з тими експертами, які повязують це з довірою до Президента України Петра Порошенка та його концептуально новою стратегією розвитку держави. Хоча, слід зазначити, що Президент має більше працювати над власним рейтингом, адже менше ніж за шість місяців ( з травня 2014 р), його політичний рейтинг впав майже втричі - з 64.10% під час президентських виборів до 23.95% для Блоку Порошенка у жовтні.

 Провальними можна назвати  стратегії  таких політичних брендів як «Батьківщина», «Свобода», Радикальна партія Ляшка. Під час парламентських виборів кияни голосували за лідерів травневих виборів до Київради вяло.  Радикальна партія Олега Ляшка у травні 2014р отримала  9,2% голосів киян, а от у жовтні вже втричі менше - 3.54%. "Свободу" у травні на місцевих виборах підтримали 6,49% виборців, у жовтні її рейтинг піднявся на соті -7.10%. «Батьківщина» за п’ять місяців «наростила» рейтинг тільки в 1%: у травні це було 4,14%, насьогодні- 5.22%. Практично на місці застиг проект Анатолія Гриценка «Громадянська позиція», який у Києві у травні зібрав 3,63% голосів, а у жовтні, спільно з «Демальянсом» тільки 4.35%.

 Щодо лідерів з трійки переможців на електоральному полі Києва – політичні проекти «Народний фронт» з рейтингом у  18.70% та  «Самопоміч» - 21.39%. В даному випадку, обєктивними передумовами для їх підтримки стали нові обличчя «Самопомочі»  та професійна політтехнологічна робота з обранням премєра з «Народного фронту». Очевидно, що кияни голосували за європейське місто, яким вони хочуть бачити Київ і  яким є Львів, та команду мера- політика-господаря Андрія Садового. А також,  за європейського премєра, яким рекомендував городянам «Народний фронт» Арсенія Яценюка.

 Вибори закінчують, а от робота та сподівання –ніколи.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]