Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.03.2014 22:49

«Війна нервів» замість кривавої війни

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Не допустити війни сьогодні є головним завданням для всіх

«Війна нервів» замість кривавої війни
Третій тиждень поспіль територія Криму лишається окупованою російськими військами. Вулицями мирних міст автономної республіки їздять бронетранспортери, танки та військові вантажівки. Безпрецедентне військове втручання Росії, здійснене всупереч ряду міжнародних договорів, стало неочікуваним ударом на голови новопризначених українських урядовців.

Проте під загрозу потрапляє не лише Крим. Активні дії російських «туристів» на Донбасі, мінування полів Херсонщини російським солдатами та масові військові маневри російських військ поряд зі східним та північним кордонами України показують, що Путін має свій сценарій.

Розуміючи, які катастрофічні наслідки може мати війна за участю російських та українських солдат, в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна не вступатиме першою у військовий конфлікт у Криму і буде займати лише оборонну позицію. Життя, зруйновані міста, внутрішні біженці і зруйнована економіка – історично миролюбний український народ не згоден платити таку ціну за провокацію московського диктатора.

Не допустити війни сьогодні є головним завданням для всіх: кримчан, губернаторів, в.о. президента. Звичайні люди від Заходу до Сходу України вийшли на вулиці висловити підтримку цілісності країни та висловити свій протест проти війни. Стихійно організовані вуличні антивоєнні ініціативи ясно дають зрозуміти – в Україні ніхто не хоче війни. Українські урядовці працюють у посиленому режимі, шукаючи шляхи виходу з кризи, штучно створеної сусідньою державою.

У цій безпрецедентній «війні нервів» перемагають економічний тиск та міжнародна ізоляція, розрив дипломатичних зв’язків, візові санкції, позбавлення засобів для підтримки економіки, арешт банківських рахунків та майна… Ми – переможемо, якщо будемо діяти спільно: українці і світ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]