Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.12.2013 16:32

Залізні нерви Євромайдану

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Владі увірвався терпець, відтепер вона вирішила не приховувати свого обличчя.

20131208_123842_127.jpg
Для досконалого «макіяжу» повноважень влади у хід пішло все: і силове витіснення мирних демонстрантів бойовими спецпідрозділами, і показова біганина «Беркуту» центральними вулицями, і водомети в стані готовності, і перекривання станцій метро як основного морального тиску на мирних євромайданівців та тих, хто їх підтримував. Вибиті вчора двері та викрадені сервери «Батьківщини» – останній штрих на «благородному»  i - face покращувачів України. Вочевидь, що зіткнувшись віч-на-віч українець і влада, в даному випадку зустріч призвела не до симпатій. Ненависть до власної нації важко заховати за таким  make - up , звірства по відношенню до членів своєї громади вертаються бумерангом.

Вчора ввечері та сьогодні вночі мирних демонстрантів намагалися загнати в куток, залякати, натиснути на всі низинні рефлекси і під тиском страху змусити до провокаційних дій. Після розгону Майдану в ніч на 30 листопада, сьогодні під пильним поглядом західних дипломатій Банкова зробила все, щоб протестувальники першими пішли в бій: в умовах, коли влада не могла собі дозволити першою «пустити кров», замість неї це мали зробити мітингуючі. У підсумку очікувалося друге зачищення Майдану, яке б Адміністрація Президента назвала вимушеним заходом, спрямованим на припинення бійок.

Але вчора нерви Євромайдану були залізними. Попри залякування і тиск, замінування метро, відключення світла у КМДА, шеренги спецназу «Тигр», який прорвався з Василькова, знесення блокпостів та напад на офіс «Батьківщини», Євромайдан лишався мирним, гідно тримаючи своє патріотичне обличчя.

У змаганнях на те, чиї нерви міцніші, а розум гостріший, у конкурсі на людяність та чесність, у турнірі справжньої вроди – без масок та  make - up , у визнанні іншими народами своєї справедливої боротьби та підтримці світовими лідерами гасел, Євромайдан продовжує вести в рахунку. І це вже є перемогою Євромайдану – українці не дали жодного приводу для застосування сили, для виникнення конфліктів, не піддались на провокації. Слава Україні! Слава мирному Євромайдану!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]