Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.12.2014 15:30

Чи готовий Київ до повторення "снігового колапсу"?

Ексдепутат Київської міської ради

питання готовності до протидії подібним надзвичайним ситуаціям полягає не лише у технічному оснащенні, але й в організаційних можливостях та наявності чіткого плану заходів і алгоритму дій у компетентних органів і служб

Багато киян досі з роздратуванням згадують «сніговий колапс» 23 березня 2013 року, який паралізував столицю та обернувся справжнім шоком для її мешканців. Тоді в місті було оголошено надзвичайну ситуацію. Була задіяна вся наявна техніка "Київавтодору" та районів, також було залучено 15 БТРів, які надало Міністерство оборони. Проте, цього виявилося не достатньо. Кияни були змушені самотужки боротися зі стихією. Місто було практично паралізоване негодою. Натомість, Київська міська державна адміністрація була звинувачена в бездіяльності та брехні про успішну боротьбу зі стихійним лихом. Так, за повідомленнями ЗМІ, Звітуючи про боротьбу зі сніговими заметами в Києві, як ілюстрацію "успіхів" на сайті КМДА використали відретушовану фотографію з Москви 2012 року. У вересні цього року в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що столиця не готова до протидії подібній стихії. Це пов’язували з тим, що не здійснювалася закупівля нової снігоприбиральної техніки, а наявна в експлуатації – стара і зношена. Проте, питання готовності до протидії подібним надзвичайним ситуаціям полягає не лише у технічному оснащенні, але й в організаційних можливостях та наявності чіткого плану заходів і алгоритму дій у компетентних органів і служб. У зв’язку з цим, 9 грудня спрямував депутатський запит київському міському голові щодо готовності міста до надзвичайних ситуацій природнього характеру. Зокрема, запросив інформацію про готовність рятувальних та комунальних служб міста до запобігання та подолання наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених інтенсивними снігопадами.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]