Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.01.2015 14:58

Київська влада все ж планує добудувати насосну станцію "Троєщина-2"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Таку відповідь на своє депутатське звернення отримав від КМДА.

Будівництво комплексу споруд артводопостачання «Троєщина-2» колись у майбутньому дозволить забезпечити безперебійне водопостачання та гарантоване пожежогасіння існуючої і перспективної житлової забудови з урахуванням підключення селища Троєщина до мереж централізованого водопостачання м. Києва.

Таку відповідь на своє депутатське звернення отримав від КМДА.

Як повідомлялося, я звернувся до КМДА з пропозицією вивчити доцільність добудови насосної станції «Троєщина – 2» (відповідно до Генплану-2025), яка знаходиться у напівзруйнованому стані, на що потрібно витратити 250 млн. грн.

Як пояснили у КМДА, на сьогодні середньодобове водоспоживання житлового масиву «Троєщина» становить 60 тим. м куб./добу, в тому числі 20 тис.м.куб./добу подає артезіанська насосна станція «Троєщина-1», 40 тис.м.куб/добу – Деснянська водопровідна станція. У разі припинення подачі води з одного із зазначених джерел, внаслідок погіршення її стану або аварійної ситуації, забезпечення водопостачання зазначеного житлового масиву в повному обсязі стане неможливим.

З метою упередження виникнення цієї проблеми та створення додаткової можливості подачі в систему централізованого водопостачання води з артезіанських джерел Генеральним планом розвитку міста Києва та його приміської зони до 2025 року було передбачено будівництво комплексу споруд артводопостачання «Троєщина-2». До складу цього комплексу споруд входить зазначена насосна станція «Троєщина-2», проектна потужність якої складає 48 тис.м.куб/добу (в перспективі 70 тис.м.куб/добу).

На думку деяких експертів, ця станція є безглуздою і добудова її тепер коштуватиме дорожче, ніж будівництво нової аналогічної станції. КМДА збирається її таки добудовувати,але коли і за які гроші - залишається таємницею. Дуже хотілося б, щоб нинішня влада визначилася хоча б із долею найскандальніших довгобудів Києва, які розсипані по всьому місту: і на Оболоні, і на Лівобережній, і на Львівській площі і т.д. У деяких випадках, як на мене, краще продати з аукціону земельну ділянку, поповнивши бюджет Києва, ніж шукати гроші на добудову закинутого об’єкта. В даному випадку КМДА хоче таки добудовувати. Сподіваюся, моє звернення викличе певну дискусію в експертному середовищі!

Довідково: Недобудова насосної станції «Троєщина-2» (артезіанське водопостачання житлового масиву Троєщина, ІІІ черга, перший пусковий комплекс, вул. Милославська у Деснянському районі м. Києва) є нереалізованим проектом минулих років та потребує, за попередніми оцінками, близько 250 млн. грн. бюджетного фінансування. Будівництво зазначеної насосної станції було зупинено на початку 1996 р, тобто 18 років тому. На сьогоднішній день стан об’єкту незадовільний через вплив зовнішніх факторів. Вразі вирішення добудови цього довгобуду, його фактично треба буде почати будувати заново.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]