Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.10.2014 11:56

Гуманітарна допомога Донбасу у вигляді оплати за газ не менш важлива,

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Запропонував Прем’єр-міністру України звернутися до міжнародних організацій з проханням, в якості гуманітарної допомоги населенню захоплених територій України, оплатити послуги з надання води, електроенергії та газу.

Запропонував Прем’єр-міністру України звернутися до міжнародних організацій з проханням, в якості гуманітарної допомоги населенню захоплених територій України, оплатити послуги з надання води, електроенергії та газу.

 

Як відомо, гуманітарні місії та проекти світової спільноти по допомозі жителям окупованому Донбасу, як правило, зводяться до передачі харчів і теплих речей. Проте вони стикаються із неможливістю доставити цю допомогу до адресатів, адже влада окупованої частини Донбасу приймає гуманітарну допомогу лише від Росії.

 

На мою думку, справжньою гуманітарною проблемою для Донбасу на даний момент є потреба у воді, електроенергії, газі та вугіллі, які вони не спроможні оплатити. Тому Україна могла б звернутися до міжнародної спільноти із пропозицією надати жителям окупованих територій України допомогу у вигляді оплати послуг з водопостачання та електроенергії і теплоносіїв. Таким чином гуманітарною допомогою буде не їжа і речі, а тепло в оселях, вода в кранах і можливість приготувати їжу, що не менш важливо в умовах зими.

 

Оскільки витрати України на водопостачання, газопостачання та  подачу електроенергії на окуповані території є абсолютно прозорими, то запропонований ним варіант спростить шлях і спосіб надання гуманітарної допомоги. І гуманітарні місії більше не стикатимуться із неприємними ситуаціями, коли від їхньої щирої допомоги відмовляються перед самим порогом після довгого шляху її доставки.

 

Крім того, ця допомога стане реальною підтримкою не лише для окупованого Донбасу, але й для України в цілому, адже на даний момент самопроголошені лідери, захоплених територій України, просто крадуть чи, говорячи дипломатичною мовою - безоплатно відбирають - в України згадані цінності.

 

Виходить, що вся Україна, яка оплачує ці послуги, їх просто дарує частині свої жителів.

 

З іншого боку, як заявив один із чиновників, недопустимо вимагати у Росії безкоштовного надання, приміром, газу для Донбасу, оскільки Донбас є нашою територією, а не російською.

 

Уявляю собі, які б пропагандистські акції почалися в Росії, якби Росія почала безкоштовно надавати газ для Донбасу або якби Україна залишила Донбас без тепла води і світла. Тож уникнення цієї проблеми можливе в тому числі й шляхом зміни пріоритетів світових організації в наданні гуманітарної допомоги жителям територій окупованого Донбасу.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]