Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.09.2014 13:41

Якщо думатимемо про позитивні риси окупанта, то усе судове судочинство

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Якщо я кажу, що російські окупанти – це негідники, то це не означає, що кожен окремо не має позитивних рис. Це означає, що вони роблять вчинок, за який повинні відповідати перед Богом, перед собою, перед судом, але і перед нами.

Мир багатокольоровий, в ньому мають право на існування безліч різних думок і підходів, які навіть конфліктуючи уживаються між собою. Війна чорно-біла, навіть якщо її назвати АТО. Ні, в ній є синє небо, зелена трава, червона кров, але війна однак чорно-біла, бо в ній є білі світлі і найкращі ми, чорні мерзотні і найгірші вони. Ми здогадуємося, що і серед фашистів були пристойні батьки, а серед російських інтервентів є непогані поети (одного такого навіть я знаю). Але якщо ми б удемо думати, про позитивні риси вбивці, окупанта, грабіжника, то усе судове судочинство перевернеться із ніг на голову. Ми судимо людей не за їх риси характеру, інтелектуальний досвід, стосунки із мамою - ми судимо за їх конкретну дію. 
Якщо я кажу, що російські окупанти – це негідники, то це не означає, що кожен окремо не має позитивних рис. Це означає, що вони роблять вчинок, за який повинні відповідати перед Богом, перед собою, перед судом, але і перед нами. У нас не багато форм покарання. Куля або влучить, або пролетить поруч. От вам і чорно-білий світ, де колір - це не смерть, а життя без руки, без ока, або в каталці, є інший колір - життя без совісті, без честі, життя в умовах рабства. Кольорів багато, але всі вони чорні або білі. І це стосується будь-кого. Білі – це ми, а чорні – це вони. Ті хто вбиває наших бійців кулями або відкриваючи спину другові втечею. 
Потім, коли війна закінчиться, ми будемо знову розмальовувати світ. Помічати, що і серед наших достатньо різної гидоти, а серед їхніх чимало нормальних людей. І що зрадники можуть виявитися хорошими фізиками, а вбивці чудово водять автомобіль і блискуче готують пудинги для своїх донечок-красунь на вихідні. Тоді ми будемо зважувати усі за і проти. Синє додавати до жовтого, червоне до зеленого, розфарбовувати, зважувати, дискутувати, але для цього треба спочатку закінчити війну, яка для когось стане виграшем, а для когось поразкою. І саме з огляду на це наші кольори, як хамелеони. Почнуть мінятися. В який бік, що на що? Цього ніхто не знає. Але кожен із нас може вплинути на результат. Це і є справжнім щастям для справжньої людини – вміти і хотіти вплинути на результат. 
Сьогодні у нас один бажаний результат – це мир і перемога. Чи це два результати?!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]