Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.06.2014 18:36

Вчити нардепів стріляти, але не пускати їх у бій - безглуздо

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Сьогодні у Парламенті зареєстрували проект Постанови № 4192а «Про призов народних депутатів України на збори військовозобов'язаних».

Сьогодні у Парламенті зареєстрували проект Постанови № 4192а «Про призов народних депутатів України на збори військовозобов'язаних».

 

Навіщо тренуватися воювати, якщо не можеш піти в бій – це я про народних депутатів.

 

Ідея колег хороша, але безглузда, якщо не буде прийнятий мій закон, що дозволяє нардепам воювати. А вразі, якщо мій проект закону буде прийнятий, то проект моїх колег стане доповненням до мого закону і разом вони будуть добре працювати. Адже витрати пов’язані з бойовою підготовкою нардепів будуть компенсовані їхньою участю у бойових діях у випадку війни чи введення військового стану. А поки виходить так: держава навчить депутатів стріляти, копати окопи і розуміти карти, а під час війни вони замість того, щоб воювати, матимуть можливість лише проголошувати заяви. А це марнотратство для держави.

 

Як відомо, згідно з чинним законом України «Про статус народного депутата України» народний депутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності, тобто одночасно бути на державній службі, а військова служба прирівнюється до стажу державної служби.

 

Нагадаю, 30 травня 2014 я зареєстрував у ВР законопроект № 4977 «Про внесення змін до закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення воєнного стану)», яким пропонував зняти обмеження щодо несення військової служби нардепами.

 

Зокрема, законопроект передбачав, що в разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях народний депутат має право виконувати військовий обов'язок та проходити військову службу у Збройних силах України відповідно до закону України «Про військовий обов'язок і військову повинність».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]