Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.04.2014 16:04

Влада Януковича не збиралася гасити заборгованість перед книговидавцям

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Держказначейство запевняє, що як тільки Державний комітет телебачення і радіомовлення України (як головний розпорядник бюджетних коштів) надасть їм необхідні документи (бюджетні фінансові зобов’язання) і в держказні будуть гроші, то вони погасять минулоріч

Держказначейство запевняє, що як тільки Державний комітет телебачення і радіомовлення України (як головний розпорядник бюджетних коштів) надасть їм необхідні документи (бюджетні фінансові зобов’язання) і в держказні будуть гроші, то вони погасять минулорічну заборгованість перед книговидавцями у сумі 21,5 млн. грн.

 

Наразі, до Держказначейства не надходили документи для реєстрації бюджетних зобов’язань щодо погашення заборгованості перед видавництвами-виконавцями державної програми «Українська книга.

 

Хочу розчарувати видавців - Комітет не зареєстрував борг в офіційному порядку. Тобто,  швидше за все, попередні чиновники навіть не збиралися його платити. Тому я звернувся до Комітету з вимогою терміново прийняти рішення щодо погашення бюджетних фінансових зобов’язань, які залишилися непогашеними на кінець минулого бюджетного періоду перед видавцями. Адже без відповідного рішення Комітету Держказначейство не може зробити виплати.

 

Нагадаю, до мене надійшло звернення Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, які вкрай стурбовані невиконанням Державною казначейною службою України розрахунків з видавництвами. Держказначейство у 2013 році не перерахувало видавцям-виконавцям жодної копійки за передані державі в рамках державної програми «Українська книга» видрукувані видання. Борг держави перед видавцями за виконання державної програми складає 21,5 млн. грн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]