Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2014 14:45

Ми зареєстрували проект Постанови про призначення виборів Київради та

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У ВР зареєстрований проект Постанови №4065 від 31.01.2014 про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови (20 квітня 2014 року).

У ВР зареєстрований проект Постанови №4065 від 31.01.2014 про призначення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови (20 квітня 2014 року).

 

Ініціаторами проекту є народні депутати України (фракція «Батьківщина») я та Леонід Ємець.

 

Як відомо, Постановою ВР від 19 лютого 2009 року № 1012-VI створено Тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київради та її виконавчого органу.

 

Відповідно до Постанови ВРУ «Про звіт Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київради та її виконавчого органу» було виявлено порушення законодавства посадовими особами Київради та її виконавчого органу, що призвело до критичного стану в галузі охорони здоров'я, навколишнього природного середовища та техногенної безпеки столиці, некваліфікованого управління корпоративними правами та земельним фондом територіальної громади міста Києва, економічно необґрунтованого формування тарифів, знищення об'єктів культурної спадщини.

 

Відповідно до Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» зазначені факти є додатковою підставою для призначення позачергових виборів Київради.

 

Крім того, 7 липня 2012 року Київрада прийняла рішення № 649/7986 “Про дострокове припинення повноважень Київського міського голови Черновецького Л.М.”. Зазначене рішення є підставою для призначення позачергових виборів Київського міського голови. У зв’язку з вищезазначеним вважаємо за необхідне провести відповідні вибори якнайшвидше.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]