Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.06.2013 16:25

Я проти складання мандатів опозиційними депутатами Київради

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Взяв участь у круглому столі на тему: «Політичні та правові наслідки завершення терміну повноважень Київської міської ради».

Взяв участь у круглому столі на тему: «Політичні та правові наслідки завершення терміну повноважень Київської міської ради», де заявив, що я проти складання мандатів опозиційними депутатами Київради.

 

Конституційний суд своїм рішенням не лише виправдав ПР, яка не проголосувала за призначення виборів Київради та Київського міського голови, а й по суті обґрунтував для ВРУ підстави для проведення позачергових виборів мера та Київради.

 

Опозиційні проекти постанов щодо призначення таких виборів вже внесені на розгляд Парламенту. Таким чином, ВРУ в будь-якому випадку розглядатиме постанови про призначення позачергових виборів. Але тут існує два варіанти розвитку подій: ВРУ може проголосувати проти проведення позачергових виборів Київради, але за проведення виборів Київського міського голови.

 

Якщо у Києві відбудуться вибори лише Київського міського голови, на яких напевно переможе опозиційний кандида, тоді новий опозиційний мер, змушений буде працювати із нині діючою Київрадою.

 

Уявіть собі, що в цій ситуації, через необдумані дії декого з опозиціонерів, які складуть свої мандати, Київрада виявиться без опозиційних фракцій «БЮТ-Батьківщина» і «УДАР», а з самими лише «черновецькими», «регіоналами» та «гаківцями». Це буде справжня катастрофа для міста!

 

Тому питання розгляду ідеї про складання мандатів опозиційними депутатами Київради треба відкласти до часу, коли стане очевидно, що влада відмовляється від проведення позачергових виборів Київського міського голови.

 

Після того, як така відмова стане очевидною, опозиційні парламентські і позапарламентські сили повинні розробити спеціальну програму тиску на державну владу.

Лише тоді, коли небезпека програшу на київських виборах буде меншою, ніж не проведення цих виборів (через політичні наслідки, до яких вони можуть призвести), загроза складання мандатів депутатами Київради, а можливо і Парламенту, може стати хорошим способом тиску та важелем впливу на команду Януковича.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]