Про автора

Ольга Бєлькова Директор із регуляторної політики та міжнародних відносин Оператор ГТС України

Професійна діяльність. Директор із регуляторної політики та міжнародних відносин Оператор ГТС України.

Кандидат у народні депутати від ВО "Батьківщина" на парламентських виборах 2019 року, № 17 у списку. Безпартійна. Склала депутатські повноваження 18 червня 2020 року, стала керівником напряму з міжнародної діяльності та роботи з державними органами Оператора ГТС України.

З 27 листопада 2014 року по серпень 2019 року народний депутат Блоку Петра Порошенка в VIII скликанні Верховної Ради України. Заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Постійний член української делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ. Співголова міжфракційних депутатських об'єднань "За енергетичну незалежність України" та "За цифрове майбутнє України".

З 12 грудня 2012 року по 27 листопада 2014 року  народний депутат у складі фракції політичної партії "УДАР" Віталія Кличка в VII скликанні Верховної Ради України. У період з 2012 по 2014 рр. була членом Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, головою підкомітету з питань функціонування платіжних систем та електронної комерції, членом Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

Напрямки діяльності у сфері державної політики: реформа енергетики, поліпшення фіскального режиму в газовому секторі, енергетична незалежність, розвиток підприємництва і поліпшення інвестиційного клімату, реформа банківського сектора, цифровізація України, гендерні питання.

На момент обрання депутатом була одним з керуючих партнерів бізнес акселератора EastLabs.co. До цього працювала директором з міжнародних проєктів управлінської команди Фонду Віктора Пінчука. Вела проєкти з інтеграції України в глобальну спільноту, відповідала за надання міжнародних грантів, тісно співпрацювала з відомими міжнародними організаціями. Керувала приватним проєктом WorldWideStudies, який надає стипендії магістерських програм провідних світових університетів молодим талановитим українцям.

Перед тим як приєднатися до Фонду, працювала на посаді директора з фінансових і адміністративних питань в компанії Land O'Lakes (маркетинговий проєкт в галузі сільського господарства, спонсорований USAID в Україні). Також працювала заступником директора міжнародної молодіжної програми Junior Achievement International в Україні, яка забезпечувала економічною освітою понад 30 000 студентів в 500 школах України.

Освіта. Випускник Harvard Kennedy School of Government 2011 року з дипломом магістра державного управління.

Також отримала вищу юридичну освіту в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (2001) та вищу економічну освіту в Черкаському державному технічному університеті (1997).

Контакти
E-mail: [email protected]