Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.07.2016 19:09

Позов до суду на Кабінет Міністрів від Київської обласної Ради!

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Ще не вмерла профтехосвіта, але вже на часі. Позов до суду на Кабінет Міністрів від Київської обласної Ради щодо бездіяльності в реформуванні галузі професійно-технічної освіти

Кінецьлипня. Першого вересня зненацька для чиновників, як зима першого грудня, розпочнетьсяновий навчальний рік. Питання професійно-технічної освіти залишилосьзаговореним. Уряд затвердив стабілізаційну дотацію місцевим бюджетам на видаткидля професійно-технічної освіти у розмірі 97 млн. 994 тис. 600грн. Відповіднупостанову Кабінету міністрів України було прийнято 14 липня під час засіданняУряду.  Допомога виділятиметься лише містам, бюджети яких не здатніпрофінансувати власні ПТНЗ.

ПТО-освіта 21.07.jpg

Але проблема невирішена! Не вирішені найсерйозніші  питання– питання передачі в комунальну власність закладів, також досі незрозумілопитання фінансування в наступному році. Місяцьза місяцем спливає, але НІХТО не оголошує стратегію – що в країні відбувається зпрофтехосвітою.

Ситуація в сфері значнокритичніша за ту, яка складається  з інформаціїофіційних джерел. Основна загроза - зрив набору студентів на новий навчальнийрік. Жодних гарантій щодо підтримки в фінансуванні закладів профтехосвіти немають  ані учні ані батьки ані саміпедагоги.  Від наявності фінансування тастипендій залежатиме, чи підуть діти вчитися до закладів ПТО. А якщо й підутьнавчатись, то чи отримають гарантовано бажану  освіту.

В зв’язку з тим, щопитання відкрите та ніяк не вирішується, за моєї ініціативи Київською обласноюрадою було подано позов щодобездіяльності Кабінету Міністрів в частині вирішення питання реформуваннягалузі профтехосвіти та відшкодування витрат органам місцевого самоврядування вчастині понесених витрат на заклади, які не є їх власністю.

Це пряме порушення нормичинного Законодавства щодо основних принципів бюджетного фінансування, щомісцеві бюджети не можуть фінансувати заклади державної власності, особливо ті,в яких є державна політика щодо набору кадрів, держзамовлення на випускників,формування програм, якими вони фактично не управляють.

Даний позов вжезареєстрований, очікуємо на справедливість наших судів. Побачимо, як судовасистема захищає діюче Законодавство!

Копия позов_бездiял_нiст__немайновий 21.07 ++.jpg

Копия позов_бездiял_нiст__немайновий 21.07(7) ++.jpg


Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи