Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.09.2017 22:59

Вибір зарубіжної юрисдикції для ведення бізнесу

Кандидат юридичних наук, патентний повірений України

Бізнес не має кордонів, але в кожній країні є свої правила і особливості для ведення та розвитку бізнесу. Для того щоб швидше завоювати лідерські позиції і довіру споживачів необхідно створювати умови для комплексного захисту бізнесу.

Бізнес не має кордонів, але в кожній країні є свої правила і особливості для ведення та розвитку бізнесу. Для того щоб швидше завоювати лідерські позиції і довіру споживачів необхідно створювати умови для комплексного захисту бізнесу.

У цьому чималу роль відіграє грамотне формування інтелектуального портфеля який завжди може бути надійним фундаментом для боротьби з конкурентами і порушниками прав його правовласника, а також серйозним важелем для відображення рейдерських атак бізнесу.

Однак, в процесі реєстрації об'єктів інтелектуальної власності досить велику роль відіграє вибір зарубіжної юрисдикції, особливо на сучасному етапі розвитку України з її реформою системи інтелектуальної власності.

Також, на даний момент дуже актуальним і дієвим захистом на майбутнє є перша реєстрація об'єктів інтелектуальної власності в зарубіжній юрисдикції.

У той же час, для того щоб зробити правильний вибір юрисдикції необхідно спочатку визначитись з цілями.

Наприклад, Ви є власником перспективного стартап-проекту в мережі Інтернет. Ваші цілі - це захист інтелектуальної власності проекту, залучення інвестицій в проект і масштабування бізнесу.

Для досягнення цих цілей буде найбільш оптимальним вибір юрисдикції на території Великобританії, так як більшість інвесторів вважають за краще укладати інвестиційні договори в рамках класичного англійського права.

Також, Великобританія є престижною юрисдикцій для факту першої реєстрації об'єктів інтелектуальної власності і має ряд переваг для ефективного захисту.

Наступним прикладом можуть бути цілі пов'язані із завоюванням нових ринків збуту товарів на території країн Європейського Союзу, створення конкуренції.

Для досягнення цих цілей оптимальною, буде вибір юрисдикції в Чехії або Польщі. Наступним етапом, після вибору юрисдикції, в цьому прикладі, буде обов'язковим організація захисту інтелектуальної власності на митних кордонах України та країн Європейського Союзу, що дасть можливість перешкоджати ввезенню вивезення схожого або аналогічного товару на територію Євросоюзу або України і таким чином збільшити прибуток. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]